G
GROF
Guest
., lip TI pozdrav mladiću i dobro nam došal! ...
., lipo predstavljanje, daj još ku slikicu., čitamo - pišemo se ...
., lipo predstavljanje, daj još ku slikicu., čitamo - pišemo se ...
lijep pozdrav
dobri strojevi možeš 30 ha s njima obrađivati
malo sutra, možeš i sa 533 80 Ha obraditi ali samo jednu sezonu, raspast će se traktor i traktorista, ne razumijem ljude što sa malim traktorima rade puno zemlje,
komšija iz susjednog sela radi 4 hektara sa belarusom 820.2, ima ga već dugo i traktor je ko iz tvornice, neizrađen stroj a i vozač i puno prije posao završi sa manje dizela
kako ne razumijes ljude koji sa malim traktorima rade puno zemlje.. evo mi sa 2 imt-a 539 i MF-om 155 (55ks) bez pol muke obradimo 30 jutara zemlje ( 20 jutara oranica i 10 jutara livada).. s tim da mf samo ore i tanjura i to pola oranica, a drugu polovicu to bez greske odradi imt.. a sve ove ostale poslove od susnje livada pa do sadnje, kultivacije, spricanja i tih ostalih stvari bolji traktor od imt-a mi nikada ni nece trebati..
a to je istina da bi htio imati neki novi traktor od 80 konja i to ne radi potrebe nego samo da ga imam, hehe, a mozda i to bude u nekim boljim vremenima..
pa i moj imt izgleda ko iz tvornice a ima oko 4000 rh
kakva je zemlja kod tebe sa kakvim plugom oreš sa 539
imam zemlje u koprivnicko-krizevackoj i u bjelovarsko-bilogorskoj zupaniji.. u podravini je zemlja dosta lagana za obradit, ali imam i one koja je teza, a u bilogori je skoro sva teska za obradu, a jos k tome i brdovito podrucje.. sa 539 orem sa imt-om 2x10 (to obicno strnista) i 1x16 (kukuruzovinu)
dali može sa 2x10 kukuruzište orati na bilogori u brijegu
moze ga vuci ali taj plug mi nije bas za kukuruzista, posto je niski klirens pa se dosta stopa.. u bilogori obicno orem sa mf-om 55 ks i 1x16.. i to mu je nekad previse..
da, fali jedna matica, ma nije se najvoj slomio nego je samo matica valjda otpustila i pala negdje a ja nikak da stavim drugu..
pa koliko govore da imt nevalja, ja se na svog ne mogu pozaliti.. koliko nas je kostao novi on se vec do sad otplatio 3 puta.. a sto se tice odrzavanja, nastojim da i najmanji kvar odmah uklonim pa da poslije nema problema.. a na traktorima me najvise nervira dok je mastan motor.. pa onda nastojim da toga kod mene nema..