• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pravo građenja na zemljištu u zoni Zaštitne šume

karloandab

Novi član
Tu od
15 Ožu 2022
Poruka
5
Pozdrav,

Kao što i naziv teme govori imam pitanje u vezi prav građenja na zemljištu koje se nalazi u zoni "Zaštitne šume", u naravi, krš, niska makija s pokojom maslinom.
Imam u interesu pokrenuti OPG na toj lokaciji i skupa s tim izgraditi građevinu koja bi se koristila i za poljoprivredne i za turističke svrhe.
U prostornom planu je to jasno definirano s uvjetima da parcela treba imati minimalno 20 000m2 i 70% površine treba biti zasađeno trajnim nasadima. Ti uvjeti se odnose na poljoprivredna zemljišta i na gradnju u sustavu OPG-a za građevine izvan građevnog područja.

Ako zaista nema prepreke za legano građenje, zašto nije zemljište poljoprivredno?
Zaštitne šume mi zvuči kao nešto gdje je narušavanje izvorne prirode strogo zabranjeno itd.

Hvala na razumijevanju,
lp

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,130
Molim te postavi taj spomenuti Prostorni plan da ga možemo proanalizirati, pa potom dati odgovore, ako u njemu postoje. Nisu svi prostorni planovi jednaki.

Najnoviji postovi

Na vrh