• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prednje vratilo, ugradnja,

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Ne sjecam se da postoji tema o prednjem vratilu na traktoru, Postoje li ideje na koji nacin to ugraditi na traktor, naravno uz prednju hidrauliku. Koje su vam varijante na umu i sve ostalo..

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Koliko vidim to je direkt na radilicu, brzo i nema mogucnost ukljucivanja i iskljucivanja u radu, ali on je pravio prema svojim potrebama, njemu je sigurno ok za ono sto mu treba.

Ja bih izmhedju ubacio ovako nesto, redukcija sa dva stupnja prijenosa, i neutral polozaj,

http://www.olx.ba/artikal/13592060/reduktor-multiplikator/

i dalje nesto na principu ukljucivanja klime na autu, elktromagnetna spojka,

Posljednje uređivanje:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Čini mi se da je to pravio za okretač sena jer on je u brdima pa je verovatno lakše radio sa njim ak ga ima spreda.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,827
Pa kuplung je ovo između remenice i lagera.

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,772
Ne sjecam se da postoji tema o prednjem vratilu na traktoru, Postoje li ideje na koji nacin to ugraditi na traktor, naravno uz prednju hidrauliku. Koje su vam varijante na umu i sve ostalo..

Skup sport, na zetoru to ne bi mogao ugraditi ispod 2 hiljade eura, mislim na kardan samo.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
Sigturan sam da postoji jeftinija homemade varijanta, reduktor nadjes za 100 EURA, kuplung za nesto manje, ostalo je stvar rada i ustimavanja,

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Onaj kuplung je od nekog BCS stroja.Počet je treba sa prihvatom na glavnu remenicu pa kuplung i posle možeš i reduktor da dobiješ okretaje koje trebaš.A šta bi ti kačio na taj pogon?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,170
A kolika brzina vratila bi ti trebala naprijed ? I smijer ?

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,915
najbolje je smjer imati kao i nazad, standard, a brzina po mogucnosti ubaciti reduktor sa vise brzina,

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
A tak,ok.Taj kuplung sam pogledo nacrt ali taj samo štiti motor ak bi kardan zablokiro.Kuplung bi trebo bit na taj način kao kod motorki da zahvati sa davanjem gasa a isto i odpusti u slučaju blokade vratila,tak nekak si ja zamišljam da bi to trebalo radit.

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
a hidraulika? zar ne bi jedan hidromotor tu odigral i smjer i kvačilo i osiguranje od preopterečenja motora i isključivanje

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,827
Nikad s hidrostatičkim pogonom. Preskupo i preveliki gubitci.

Najnoviji postovi

Na vrh