• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Preporuka za pumpu za vodu

toskela

Novi član
Tu od
11 Sij 2025
Poruka
10
Preporuka za neku povrsinsku elektricnu pumpu za vodu ciji je protok do 3500 litara na sat.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,733
Preporuka za neku povrsinsku elektricnu pumpu za vodu ciji je protok do 3500 litara na sat.
Za vadjenje vode iz bunarske cevi od 5/4 cola koja je zabijena u zemlju 5.5 metara

Koliko litara vode se nakupi pri dnu cijevi kod takvih bunara? Kapacitet pumpe od skoro 1 l/s nije mali. Ima li izvor toliku izdašnost?

toskela

Novi član
Tu od
11 Sij 2025
Poruka
10
Koliko litara vode se nakupi pri dnu cijevi kod takvih bunara? Kapacitet pumpe od skoro 1 l/s nije mali. Ima li izvor toliku izdašnost?
Prvo sam svrdlom od 25 cm iskopao rupu oko 4.5 metra duboku i u njoj ima oko 3 metra vode. Zatim sam nabio cev od 5/4 cola još metar u zemlju jer se u mom kraju šljunak i pesak nalazi izmedju 5 i 5.5 metara.Protok je pre nego što sam kompresovao bunar bio oko 1500 litara na sat. Sad nisam merio protok ali računam da će pumpa od 3500 litara na sat da vrši posao jer sa svakim metrom dubine protok pumpe se smanji za 10% ili čak i malo više.

Najnoviji postovi

Na vrh