• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Primjena ekoloških gnojiva u trajnim nasadima

horncow

Novi član
Tu od
9 Srp 2024
Poruka
2
Pozdrav,

ima li netko info za 31.08. Primjena ekoloških gnojiva u trajnim nasadima (Eko shema) ili 10.1.15. Primjena ekoloških gnojiva u višegodišnjim nasadima postoji li neka propisana minimalna količina gnojiva koja mora ići po ha ili slično?

Pitam jer sam se prijavio za mladi nasad kojeg gnojim u početku isključivo oko sadnice (2x puta više od preporučene količine od strane dobavljača), nema mi baš smisla bacati 5 metara od mlade sadnice. Budući da gnojim oko sadnice ne potrošim cijeli iznos poticaja za gnojidbu što mi je ok sada dok su mali jer će trebati više kada narastu. Radi se o nasadima oraha i kestena.

Koliko sam kopao po pravilnicima i uredbama spominju se samo minimalni uvijeti za gnojidbu i to se svodi na dozvoljena sredstva i limit za dušik po ha nigdje se ne spominje količina gnojiva. Pa sad neznam kako na to gledaju u APPRRR?
 

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,774
Koliko ja znam u pravilniku piše da moraš imati analizu i baciti gnojiva po analizi
 

horncow

Novi član
Tu od
9 Srp 2024
Poruka
2
Pa da stavljeno je po analizi kako su napisali po kvadratu, samo kada gnojiš oko mlade biljke u širini krošnje malo je to kvadrata i nije potrebno toliko gnojiva kao u odraslom nasadu a poticaji su isti.

Iskreno mislim da bi im bilo pametnije da su stavili neku skalu za ovo ovisno o starosti nasada ali nisu.
 

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,774
Oni ta stave koliko moraš ukupno staviti. I toliko moraš kupiti i staviti.

Poboljšavaš kvalitetu zemlje za onda kada korijen dođe do toga.
 

Najnoviji postovi

Na vrh