• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem kod Aresa

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
Znači Renault Ares, sve je super radilo tada sam pod punim gasom i s ukljucenim prvim pogonom ako je to bitno, kojeg je redovito iskljucivao samo ja nisam skuzio bio jos, a ukljucen je bio jer lampica ne radi... uglavnom dovezem ja traktor tako kući, pun gas po cesti cca 40km i negdje na pola puta ja sam čuo taj zvuk, možda čak negdje kad sam jako prešao preko nekih rupa... znači proizvodi zvuk kao da puše nešto negdje i to jako (nema nikakvog kompresora traktor), inače ima hidraulični reverzer. I to se je malo utišalo kad sam motao volanom lijevo desno brzinski onako i kada sam stisnuo kvačilo i pustio ali samo na jedan trenutak, u jednom položaju kvačila i na kratko je to potpuno nestalo (samo kroz tu sekundu u položaju kvačila kada se počne otpuštati, znači kod potpuno stisnutog ništa ali kad se tada počne ga otpuštati samo se na pola sekunde to sve utihnulo), probao tada ugasiti i upaliti traktor ali nista, sve isto, puše ko lud, negdje ispod kabine. Ja to ugasim i odem spavati, ujutro upalim traktor ništa ne puše, idem djir i počelo je kasnije puhati ali manje, tada kad sam pojačao gas staje i još jedanput mi je puhalo (prhćalo) i taj put kada bi se bilo stisnulo kvačilo se je sve to pogasilo, al prhćalo je puno manje nego taj prvi put a malo više nego drugi.

Jel zna ko šta bi moglo biti?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,021
Znači svaki dan je sve bolje? kroz koji dan bu sve u redu samo kaj sve kaj se samo popravi dugo ne traje..

Ti si te sve zvukove čul iz kabine, kad to puše ti malo bolje osluhni (izađeš van) odakle puše. Možda na odušku mjenjača, na kakvom čepu rezervara ... Treba utvrditi točno odakle zvuk dolazi.

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
Znači svaki dan je sve bolje? kroz koji dan bu sve u redu samo kaj sve kaj se samo popravi dugo ne traje..

Ti si te sve zvukove čul iz kabine, kad to puše ti malo bolje osluhni (izađeš van) odakle puše. Možda na odušku mjenjača, na kakvom čepu rezervara ... Treba utvrditi točno odakle zvuk dolazi.

za ovo prvo, pa zato sam napisao to tu.

Ja sam to počeo čuti iz kabine na pola puta za doma, tj učinilo mi se kao da čujem da mi nešto puše odiza ali 1ujutro ja umoran nisam ni stajao, a tek kad sam došao doma i stao sam čuo tako jako kao što piše i tada je bilo 2 ujutro i probao sam čuti odakle to točno dolazi nisam uspio jer em je bila noć a drugo parkirao sam ga kao za vraga na livadu pa... drugi dan da ću ja staviti traktor na ravno i beton i ići ispod njega da to čujem, ništa, čim sam ga upalio ništa... poslije opet taman kad sam da ga parkiram di na ravno to prestane.

Na vrh