• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem kuglicni lezaj sa kosim dodirom

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Na rotacionoj diskosnoj kosi ima lufta na prvom disku, na osovini su dva kuglicna lezaja sa kosim dodirom 7208 B. Zamjenio sam lezajeve, ali ti novi isto imaju malo lufta. E sad dali to tako mora biti ili je greska do lezaja :icon_scratch:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možda tako mora biti, koliko je to lufta? Možda možeš kakve prstene dodavati za štelovanje?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Kako se to montira? Ako se sarafi s maticom i ide ona "ukosnica" dotegni i to je to. Ako je na saraf, stegni koliko mozes pa vidi dali ima lufta, ako ima, onda je do lezaja ili ti se ojela osovina pa unutarnji prsten lezaja klima na osovini.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ima matica na osivini i nju sam dotegao koliko sam mogao, ali bez ikakvog efekta, luft i dalje postoji. Takođe postoje i distancioni prstenovi, jedan širi za vanjski dio a drugi uži za unutrašnji dio ležaja.
Jedino bi mogao sasvim izbaciti ovaj unutrašnji prsten tako bi dotezanjem matice uspio dotegnuti i ležajeve. Međutim taj unutrašnji prsten je tu fabrički postavljen pa pretpostavljam da problem nije u njemu.
E da, ovo sam zaboravio nije se ojela ni osovina ni kućište, ležajevi se jedva nabijaju.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Da malo razjasnimo: jel su ležaji jedan do drugog ili je jedan s jedne strane, pa zupčanik u sredini a onda drugi ležaj pa semering i disk iznad njega?
Postavi skicu ili sliku, jer ovak ti je teško pomoći dok se ne vidi problem.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ide zupčanik zatim jedan lezaj, odstojnici (dva prstena), drugi ležaj i semering.
Postaviću slike ako budem ponovo to rastavljao, sad je sve složeno na kosi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Aha, pretpostavljam da pod dva odstojnika misliš na jedan na osovini, a drugi između vanjskih košuljica.
Ako je tako, a želiš smanjiti zračnost, onda treba dodati tanki odstojni prsten (šajbicu) između unutrašnjih prstena.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ovisno o tome kako su ležajevi okrenuti, tako treba podlagati.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Pretpostavljeno je da se vanjske košuljice stišću, odnosno da se osi dodira križaju negdje između lagera.

Najnoviji postovi

Na vrh