• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem sa Tecumseh kosilicom, baca ulje

ExOduS442xb

Novi član
Tu od
27 Svi 2017
Poruka
3
Pozdrav svima, imam jedan problem, pa ako se netko razumije može slobodno uskočiti sa savjetom. Naime, prosle godine nam je nakon pa skoro 20g riknula Tecumseh kosilica, bregasta je ošla, te smo nabavili dijelove, rastavili motor i stavili novu bregastu i sve sastavili i za čudo kosilica je proradila! Ali sad se stvorio jedan problem, naime ima jedan otvor kroz koji baca ulje, baca dosta ulja i nikako ne mozemo odgonetnuti u cemu je problem. Ako se to smije zatvoriti olakšalo bi nam cijelu situaciju jer više ne znamo što napraviti osim ako da je bacimo u staro gvožđe:(envy):

Isprike ako sam trebao temu spojiti sa ostalim kosilicama.

n07BJ

tlqeO

txLcq

Posljednje uređivanje:

ExOduS442xb

Novi član
Tu od
27 Svi 2017
Poruka
3
Ne mogu dokučiti čemu služi, pretpostavljao sam da je to odušak ali nema nikakve opruge i niti kuglice koja bi ispustila pritisak. Sve smo opet rastavili, nažalost nismo pametniji nista

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Pretpostavljam da baca na odušak. Neki modeli imaju odušak spojen na usisnu prirubnicu. Možda ti nabija kompresiju, a možda ti se karter puni gorivom jer plovak ne zatvara.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Oovak ti budem rekel prijatelju mladi.
Dam se kladit da u tih 20 godina zamjene ulja na tome motoru moreš nabrojati na prste jedne ruke. Ak ste menjali bregastu, nije zveknula bezveze, iako na tim motorima oće najprije klipnjača izaći malo na zrak. Baca ti ulje na odušak a to more biti iz dva razloga (najvjerojatnije je ovaj potonji)
a) nalijal si preveč ulja
b) motor dao svoje
Svaki ozbiljniji popravak (čitaj generalka) je neisplativ jerbo košta više od cijele nove kosilice. Nabavi drugi motor i teraj.
Eto, to je moje viđenje iz dugogodišnjeg "prčkanja" po mašinama.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Je. Najvjerojatnije je problem rešil amputacijom motora sa kučišta. To su inače jako zahvalni motori kod dobrog gazde. I faleši za održavati od B&S-a. Moj pokojni stari je još pred nekih 25 let dohadral jednu iz Austrije i još rokće. Kučište je odavno sprhlo pa sam našel neko aluminijsko i del makinu gore. Daš joj gas, bez pumpanja goriva, potegneš i pali na "zub" već je šesti nož gore, onda znate kolko je trave (i kamenja) pojela.

ExOduS442xb

Novi član
Tu od
27 Svi 2017
Poruka
3
Kosilica je redovito održavana, svaka izmjena ulja na vrijeme. Problem je riješen a rupa je zatvorena, naime ona rupica služi za podmazivanje ili nešto slično, tako nam je rečeno u servisu kao i to da je zatvorimo da se nema što dogoditi. Teren za košnju je neravan i vjerujem da je to jedan od uzroka kvara jer se znalo dogoditi da propeler lupi od zemlju ili tako nesto. Sastavljena, rupa zatvorena i šljaka, jos samo gas podesit ali to je lakše:icon_wink:

Hvala svima na pomoći!

BELORUS

Član
Tu od
15 Velj 2017
Poruka
30
Posto se bavim servisiranjem tih kosilica pa od kako su se pojavile na nasem trzistu ,tu ste napisali 20 god ? Da nijè vasa zabuna svi znamo da su to kratko trajni strojevi ! Posto nemogu otvoriti slike ako zelite mozete mi poslatati na moj mail i vrlo lako cemo rijesiti problem ! Lp

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
@BELORUS
Kak misliš kratkotrajni? Ja osobno imam Tecumseha više od 20 godina. Kosilica se zvala Ventura, stari ju je dovezel iz Austrije dok sam još bil dečec. Taj motor nosi već treće kučište, svake godine promijenjeno ulje i nikad nikakve brige s njim. Još uvijek pali od prve i ne troši ulje. Ja sam se nagledal dosta puknutih klipnjača i riganja ulja na iberlauf na Tecumsehima novije generacije, ali ima i ovih starijih koji mi redovito dolaze na servise iosim zamjena ulja, svjećica i čišćenja fergazera, nikakvih problema. Još uvijek sam uvjerenja da su to zahvalni motori kod dobrog gazde.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Tecumseh plastik fantastik bregasta,ova je iz motora kopačice Muta.Zamjenio sam je sa starim tipom sa železnim bregovima.

BELORUS

Član
Tu od
15 Velj 2017
Poruka
30
Cjenjeni kolega konkretno sam mislio na novu generaciju . B&S Hondi i sl da slazem se stari tip B&S i starije to da. Sjecam se da sam za 36 god rada samo jednom radio Hondin motor sa tucanom klipnjacom i lezajem . Odmah nakon toga preslo se raditi sa Alu klipnjacama. Iskreno jos uvjek cuvam dobru staru Tomosicu koju mogu u svakom trenutku aktivirati. A slucajno da nebude trave okacim je da sluzi kao Ventilator njoj nesmeta nagib preko 20% .

Najnoviji postovi

Na vrh