Međa je uvijek samo na jednommjestu i sto geodeta trebalo bi pokazati na istu tocku,,,
Nedavno sam imao utvrđivanje međe na tek kupljenom zemljistu,,,
pozvao sam geodetu i on dosao sa svojim gps sustavom i od tocke loma do tocke loma, on ima zakupljenu centimetarsku preciznost a ima i jos finija od toga,,,
Sa jedne strane imam lokalnog mocnika koji kupuje sve zemlje u susjedstvu i svima odorava i na ovoj zemlji koju sam ja kupio pdprao je u jednom kutu za vise od 3 metra sirine,,,
Buduci da sam za izmjeru obavijestio sve susjede obavijestio sam i njega, i dosao on tamo ali na mmoj teefonski poziv jer nam međa ne stima,,,
Samo je zamolio geodetu da jos jednom prođu po njegovoj međi i nakon toga vise neam problema, ljetinu je skinuo a kad je orao meni je moj dio ostavio,,,
Buduci da cu ja svoj dio zemljista staviti u zicu mozda se i dogovorimo da je izravnamo uz obostranu izjavu i ovjeru na katastru kao i ucrtavanje novo dogovorene međe,,,
Ja imam srecu jer je on priznao izmjeru da nije morao bi na sud a na sudu postoje kojekave zakonitosti,,,
U svakom slucaju zagi ako ga mislis tuziti onda to radi sad jer je on prekrsio zadnji mirni posjed, ukoliko ostane na tome to ce ispasti kao da si se slozio sa tim da je taj dio njegov,,,
imas sliku kao dokaz bivseg stanja međe a i geodeta moze pokazati samo na jednu tocku za među,,,
Ali međa nije uvijek (pogotovo ako sud utvrđuje među) na međi vec moze i odstupati,,,