• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Procedura oko poticaja

A

Alen

Guest
Kako do poticaja? Koji je sistem za dobiti poticaj?
Svoje zemlje imam samo 1 jutro a sijem oko 10 - 15 jutara ječma. Zemlja nije moja i nikada nisam radio ugovor o najmu jer kod mene svi daju zemlju samo da netko obrađuje. Koliko je zemlje minimalno potrebno za ostvariti poticaj?
 

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Nema ugovora, nema poticaja. Kratko i jasno. Mislim nema za tebe, ima za vlasnika zemlje.
 
S

seljaček

Guest
Moraš napravit ugovor i ovjerit kod javnog bilježnika navodno je dosta 1 ha po novom. i obavezno podnesi zahtjev u županiji i traži fotokopiju.
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
ne samo napraviti ugovor već i upisati u upisnik
 

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Kao sto je receno:
Moras upisati u svoj OPG zemlju, a da bi je upisao moras priloziti posjedovni list iz katastra (ili izvod iz gruntovnice) da zemlja glasi na tebe ili na nekog drugog clana OPG-a. Druga je mogucnost da sa knjiznim vlasnikom potpises ugovor o zakupu (razlika izmedju zakupa i najma je da kod zakupa mozes mijenjati ono sto zakupljujes tj. obradjivati zemlju, a formalno, kod najma to ne smijes ciniti. Najam podrazumjeva da se ono sto se najmi ne mijenja npr. stan), ovjeris ga kod biljeznika i s tim ugovorom upisujes zemlju u svoj OPG. Kao sto se moze zakljuciti, problem je ako vlasnistvo (gruntovno i katastarsko) zemlje nije cisto jer onda ne mozes ni potpisati ugovor o zakupu (cesta je situacija da je zemlja na npr. umrlim clanovima obiteli), odnosno nemozes niti traziti poticaje.
 

frenja

Član
Tu od
27 Tra 2014
Poruka
137
pozdrav svima. trazio sam po forumu, ali nisam nasao.
pocinjem se baviti poljoprivredom (malom poljoprivredom) i mladi sam poljoprivrednik. zasad nemam puno zemlje. uglavnom zanima me koliko najmanje hektara moras imati da bi dobio poticaj, jel se nesto mijenjalo u zadnjih nekoliko godina ili je jos hektar dovoljan? hvala
 

Najnoviji postovi

Na vrh