• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prodaja krava-vađenje krvi i propisi

V

VOJVODJANIN

Guest
Pozdrav svima. Molim vas dali kod prodaje krava se vadi njima krv.

Kod mene u Vojvodini se krv vadi jednom godišnje i radi se analiza na tuberkulozu.Bez te potvrde nemože se dobiti stočni pasoš pa nema ni prodaje.Možda šverceri nešto smuljaju,ali po Zakonu mora tako.
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
ja mislim da se vadi krv ako prelazi van zone koja spada pod tvog veterinara
 

krunek

Član
Tu od
25 Lis 2009
Poruka
33
krv se mora vaditi ako krava ili junica ide u daljni uzgoj,ali ako ide na klanje onda se ne mora vaditi krv,i cijena vađenja krvi je oko 500kn,kako gdje.
 

Rancher

Član
Tu od
4 Velj 2011
Poruka
135
Mislim da vađenje krvi vrijedi 1 mjesec ako idu u tov i 6 mjeseci ako idu na klanje...
 
M

MOCO

Guest
krv se mora vaditi ako krava ili junica ide u daljni uzgoj,ali ako ide na klanje onda se ne mora vaditi krv,i cijena vađenja krvi je oko 500kn,kako gdje.

Jedini točan odgovor.

moraš zvati veterinara koji je nadležan za tvoju farmu, on izvadi krv i pošalje u labos, rezultati se čekaju oko 2 tjedna (nekad zna biti i 4),tada vadiš "pasoš" i krava tek tada smije napustiti farmu -ako ide na daljnji uzgoj.
Ako ide u mesnicu, nema vađenja krvi već samo tbc kontrola- isto javiš nadležnom veterinaru 5-6 dana prije utovara, nakon toga vadiš "pasoš".
Pasoš uvijek važi 3 dana.

Dakle, kupoprodaju ti obavlja samo nadležna ovlaštena veterinarska stanica, a ne svaki veterinar.
 
Na vrh