• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

prodaja lubenica

Zdenko1981

Član
Tu od
9 Sij 2008
Poruka
89
Cima i peteljka ne moraju biti suhi da bi lubenica bila zrela, kucanje kod hibrida ne funkcionira.
Najsigurniji način kod branja lubenica je da se na peteljci pogledaju, po domaći to zovemo brk i kašika (pogledajte peteljku pa će te vidjeti o čemu pričam) oni moraju biti suhi, i onda je lubenica 99% zrela. Ubrao sam vagone i vagone lubenica i to je najsigurniji način koji je koristio i moj djed.

Ako idete na plac kupiti lubenicu onda gledajte peteljku. Peteljka mora biti zelena i iz nje mora curiti crveni ljepljivi sok, to značu da je lubenica zrela i svježa, također lubenica sa jedne strane mora imati žutu fleku veličine šake (od ležanja na zemlji), ako je fleka bijele boje lubenica je zelena. Ako je peteljka suha, smeđa ili je čak i nema onda je lubenica dugo stajala što ne znači da nije dobra za jesti. Najvažnije od svega da se ne kupuju lagane lubenice, te su prošle i iz nutra su šuplje.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Jedan od nacina da si siguran da je lubenica zrela je da se po njoj pojave majusni koncentricni krugovi promjera 2-3mm, treba se dobro zagledat u nju i ak ih primjetis nemas se dalje sta razmisljati, ta je slatka garant! Oni koji kupuju lubenicu trebaju znati da na svjeze ubranoj iz peteljke izlazi crvenkasti 'med' dok ove koje su ubrane pred ... imaju suhu peteljku ili je nemaju uopce npr lubenice u paletama u trg centrima, to opet nemora znacit da nisu slatke ali sigurno nisu svjeze i nemaju toliko soka kao one ubrane juce pa danas kupljene

K

kemicar

Guest
pa nije to sam tak. javit ću kakva bude kad bude zrela.

Najnoviji postovi

Na vrh