Poznam nekoliko teoretičara koji su već godinama u izradi vlastitog kalača i jako dobro barataju s kubikima pumpe, pritiscima cilindra, tonama pritiska i slično no još uvijek dolaze k meni posuditi kalač.
Brzina hoda je takva kakva je, nakon pola sata rada je tamam. Jer se radnici umore. Hehe.
Tko je kupac, nek dođe pogledati. Ostali, koji su radili kalač znaju koliko je to posla i koliko košta.
Osim ako nemate opciju - brat bude cuknul novu pumpu u firmi, stric na poslu plazmom izrezal pločevine, susjed zabadav zavaril...
Pogledajte cijene hidraulike, pogledajte cijene izrade hidrauličnih crijeva i na kraju samog željeza. Možete ga koristiti takvog kakav je, može se preraditi u vertikalni. Premjestiti kopčanje, premjestiti pogon pumpe i okrenuti tank. Sve je izvedivo.
.... E, bok. Ti je morti kalač fraj? Moj još ni gotov, fali mi jos samo 240 litri Bosch Rexroth sigurnosni ventil naštelani na tocno 178 bara kaj bum mel 14 tona na cilindru. Kojeg još nisam nabavil.... No, teoretski
Molim moderatore da zaključaju temu, a ostetak rasprave vodite na temi Kalači. Ovo tu nek ostane, radi konteksta.
Hvala.
E! Ti je kalač doma? Ja bi trebal samo....