• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prodajem Prodajem kalač, cjepač ležeći

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
788
Prodajem kalač, cjepač, pogon na kardan. Dužina od špice do kraja je 112 cm.
Cijena je 1200 eura, kardan ne ide u cijenu.
099 1964 558 ili na: motohod@yahoo.com
Okolica Ludbrega, Varaždinska županija
Video link

IMG_20250120_143138_1.jpg
IMG_20250120_143219.jpg

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
788
Odgovori na često postavljana pitanja:
- ne, ne znam koliko je tona. Raskoli svako drvo.
- da, ispod kajle je vodilica, zato i ima prorez. Nije samo cilindar.
- nemam video u radu. Kome nije jasno: stavi se drvo, metrica na njega, stisne ručica i raskoli ga.
- ne znam litražu pumpe. Kakvu sam imao, takva je gore.
- koliko je star? Nebitno... Nije novi.
- zašto ga prodaješ? Jer su mi pokrali šumu pa idućih 30 godina nemam što kalati.
Link na oglas s više slika: Kalač
Bump!
Zadnja cijena je 950 eura.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,726
Video ti nist ne znači takav, trebao ( poželjno ) uključiti pumpu da se vidi brzina hoda sjekire. Ako neznas tonažu, precnik cilindra je poznat pa si mogao staviti kao orjentir. Ako ti je poznata pumpa- hidromotor šta je od tog. Kome je interesantno sigurno će pitati.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,726
Sve konbinacije su moguće. Samo mislim da nebi treboalo u ovoj temi. Čovjek prodaje pa nek tako ostane.

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
788
Poznam nekoliko teoretičara koji su već godinama u izradi vlastitog kalača i jako dobro barataju s kubikima pumpe, pritiscima cilindra, tonama pritiska i slično no još uvijek dolaze k meni posuditi kalač.
Brzina hoda je takva kakva je, nakon pola sata rada je tamam. Jer se radnici umore. Hehe.
Tko je kupac, nek dođe pogledati. Ostali, koji su radili kalač znaju koliko je to posla i koliko košta.
Osim ako nemate opciju - brat bude cuknul novu pumpu u firmi, stric na poslu plazmom izrezal pločevine, susjed zabadav zavaril...
Pogledajte cijene hidraulike, pogledajte cijene izrade hidrauličnih crijeva i na kraju samog željeza. Možete ga koristiti takvog kakav je, može se preraditi u vertikalni. Premjestiti kopčanje, premjestiti pogon pumpe i okrenuti tank. Sve je izvedivo.
.... E, bok. Ti je morti kalač fraj? Moj još ni gotov, fali mi jos samo 240 litri Bosch Rexroth sigurnosni ventil naštelani na tocno 178 bara kaj bum mel 14 tona na cilindru. Kojeg još nisam nabavil.... No, teoretski

Molim moderatore da zaključaju temu, a ostetak rasprave vodite na temi Kalači. Ovo tu nek ostane, radi konteksta.
Hvala.

E! Ti je kalač doma? Ja bi trebal samo....

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh