• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Proizvodnja i prodaja marmelade

Bart

Novi član
Tu od
20 Kol 2012
Poruka
2
Pozdrav ,
već duže vremena razmišljam o proizvodnji i prodaji marmelade.
Kako je riječ o prehrambenim proizvodima, koji se sve uvjeti i propisi moraju ostvariti za pokretanje ovakve proizvodnje ?
Radi se o d.o.o.
 
T

tanja1970

Guest
Pozdrav :)

I mene zanima koji su uvjeti i standardi za pokretanje proizvodnje. Ja imam otvoren j.d.o.o. i voćarnu (otvorila sam početkom 6mj. ove godine) i sad bi rado da pokrenem i proizvodnju jer mi ostaje voće i povrće, a šteta da se to baca.
Počela sam sa džemovima i sirupima i vidim da su ljudi prihvatili.
Mene prvenstveno zanima nešto na manje...da zadovoljim potrebe u voćarni. Sistem rada je onaj stari, nekadašnji, bez aditiva, konzervansa i đemfixa.
Dakle pravi domaći džemovi, sirupi i zimnica...ali bez kemije.
Čula sam da moram imati profesionalnu kuhinju, pečnice sa nekvim grijačima u neznam koliko redova, strojeve, inox, pločice...bla..bla.....ali za mene to onda više ne bi bilo staro domaće...već proizvodnja ko i u tvornici i ko da sam na traci.
Ja želim normalnu kuhinju, svaki dan pomalo da prerađujem voće i povrće, pravim sokove, džemove ili zimnice kako mi se prohtje 10-20 flašica dnevno, a navodno da to ne mogu imati.
Zna li itko kakvi su propisi, uvjeti?
 

Najnoviji postovi

Na vrh