Da budemo načisto. Ima zemlje koja podnosi bilo kakvo oranje, znači jesensko, zimsko, proljetno pa čak i ljetno i lijepo uspjeva bilo šta na njoj. Glavnina moje zemlje je takva, al isto tak imam jednu da čisto sumnjam da bilo šta osim jesenske brazde prolazi. Jednostavno je toliko tvrda da ju je nemoguće obraditi bilo čime odmah nakon oranja. U biti, može se obraditi ali to su onda kamenčiči promjera 5 cm i kad se to zapeče, majko mila :shock:
Pravilo je da ako se već ore u proljeće ili ljeto, zemlju za sjetvu treba pripremiti u najkračem mogućem roku. Dakle, isti dan ili sutra. Očiti primjer bi se mogao oko toga naći točno između mene i Mikea. Poljoprivrednik se zove Naturaago i lijepo negdje krajem 4. ili početkom 5. mjeseca izoru zemlju i onda joj daju zraka :mrgreen: deset dana i onda idu u to rotodrljačom ili sjetvospremačem pa siju. Kukuruz nikne nakon obilnijih lipanjskih kiša a ne beru ga nikako jer nemaju šta. Zašto Mike kraj te parcele, na istoj kvaliteti tla ima prinose za čuđenje, a njihov ne može zadovoljiti ni divlje svinje :?:
Obrada tla i odnos prema njemu. Džaba što oni nasipaju čitavu silinu umjetnog kad ne odnose se prema tlu po nekakvim "zakonima" obrade.