• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pšenica 2021./2022.

Ivan00

Član
Tu od
29 Stu 2020
Poruka
93
Takoder i ja sam bacio drugu prije kise sad..na dugorocnoj prognozi ne pokazuju bas da ce bit padalina u 4. mj...

Posljednje uređivanje od moderatora:

PecKe

Član
Tu od
15 Stu 2021
Poruka
68
Jesam i ja. Proslo je vise od mjesec dana od prve, a nisam htio riskirat zbog padalina. Mislim da ce bit dobro kako barem sada izgleda.

Stjepan2000

Član
Tu od
3 Ruj 2020
Poruka
71
Pozdrav, jel zna mozda netko gdje ima za kupiti regulator rasta za psenicu medax top,
Pitao sam na dosta mjesta i nigdje ga nemaju?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Kod mene se nije ni prva otopila, bacio sam prije 3 dana i drugu jer prognoza veli 4 - 5 dana kiša. Opet oko nas sve gori koliko pada, a mi... 0.5L/m2 za svo ovo vrijeme 🤬🤬🤬
Isto mi se sranje desilo prošle godine, prvu prihranu išao slabije, pa drugu pojačao, ali izostala kiša i đabe ti sve. U jednom dijelu atara sam još u zaštiti klasa ječma našao flekice od KANa bačenog u trećem mjesecu jer taj dio atara maltene nije niti dobio kiše. A takav je i prinos bio na toj njivi, jedva 6.5t/ha.

@Stjepan2000
Moxa je solidan isto, raspitaj se.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Moxa je solidan isto, raspitaj se.
Ok je Moxa ali se ne može mjeriti s boljim preparatima još k tome cijena Modusa u odnosu na Moxu -definitivno Modus
Delal s oba, ista akt.tvar ali nikakva sličnost.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja sam uzel modus za 260 kn/l. Al prvenstveno radi ječma. Sa kojom dozom idete sa Moddusom u pšenici?

Stjepan2000

Član
Tu od
3 Ruj 2020
Poruka
71
Za moddus kazu da mora biti suncano vrijeme i min temperatura 16°C, jel to bas mora biti tako, ili stvarno ne uspije ako se ne ispune ti uvjeti?

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Pa mora biti , radi 'poremećaj' u biljci ili ti ga zaustavlja rast. Da sve to bude kako treba primjenjuje se u intenzivnoj proizvodnji, tako da ne utječe na daljnji razvoj i na kraju sami prinos određene kulture.
Stoga kad je intenzivni porast -primjena regulatora-po pojavi 1.koljenca..
Ovisno od sorti 0,3-0,4lit/ha pšenica, 0,6-0,7lit ječam

Stjepan2000

Član
Tu od
3 Ruj 2020
Poruka
71
Jel se smije mješat moddus sa sekatorom i jos insekticidom sumialfa, ili bolje da posebno prskam samo sa moddusom

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Uvijek kombiniram Moddus s fungicidom, a nikad herbicidom, insekticid može a čini mi se da oni organofosforni baš i ne..ali ni nema potrebe za takvim.

To ti je isto kad ti netko na stol stavi janjetinu prasetinu i steak, pa da moraš odjedanput sve jesti...
Jednostavno po redu ići😆

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Modus i sekator "od" idu zajedno bez brige,za insekticid dobro pročitati da ne bi bilo nuspojava.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Treba dobro provjeriti od nekoga tko je radio ili njihovih terenskih savjetnika.Kad smo ga počeli koristiti prije dosta godina morao je ići sam po mirnom i ne pretoplom vremenu,nakon nekog vremena uz dosta testiranja dopustili su pojedine kombinacije .

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
Za modus: temperature od 18 do 25. Može sa fungicidima ali NE sa herbicidima i folijarnom prihranom. Iako bi bilo najbolje obaviti odvojeno modus a onda za par dana ostatak.
Za najbolji efekt Modusa.
Riječi syngentinog prodajnog savjetnika.

Najnoviji postovi

Na vrh