• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pšenica 2024/2025

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,393
Zašto pšenici bijele listovi?
Prskana je sa pallasom, vrhovi kreću bijelkati, tj pobijelili su
Bilo je dosta oborina, prihranjena jednom
Što učiniti?

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,631
S čim ići, sad protiv trave,mi bi rekli ognjica pritisnule. Preporučuju deherban, što mislite o tom.

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
243
Zašto pšenici bijele listovi?
Prskana je sa pallasom, vrhovi kreću bijelkati, tj pobijelili su
Bilo je dosta oborina, prihranjena jednom
Što učiniti?
Isto i kod mene, vrhovi malo bjelkasti, prskano i prihranjeno prije ovih kišurina. Vjerovatno uzrok herbicid i hladnije vrijeme ali konkurencija riješena

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
727
Mislim da je herbicid kišom spušten pre duboko i povukao ga je korijen.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,393
Kod mene Rwa Obiwan, isti dan prskana druga parcela gdje je Sofru, tamo nema tragova nikakvij

#Pajdaš

Član
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
96
ista stvar i kod mene, na istom polju ogled sofru, obiwan, graindor i passion...na obiwan i passion isti slučaj

Bilogorac1

Član
Tu od
17 Stu 2020
Poruka
46
Fungicid Zoxis 250 sc nakon koliko se smije koristiti od upotrebe herbicida hussar star. Nevidim negdje neka ograničenja.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,494
Netko bi to sve skupa smješao i poprskao od jednom. Ja radim odvojeno, nakon 3-4 i više dana idem fungicid, ovisi kaki sam sa vremenom.

Bilogorac1

Član
Tu od
17 Stu 2020
Poruka
46
Tako sam si i sam razmišljao da bi tako bilo najbolje. Imam vremena ljepo je vrijeme nema kiše za par dana bude tretman fungicidom.

Case4220

Dobro znana faca
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
355
Vjv Oboje, otkini list i okreni na sunce prema nebu i vidi ima li točkica

Posljednje uređivanje od moderatora:

Bilogorac1

Član
Tu od
17 Stu 2020
Poruka
46
Ides na 3 zastite?
Da, herbicid, fungicid, prihrana preko lista budem vidio dal ureuu budem rastapo ili uzeo neki več gotovi pripravak. Odlučio sam ove godine dati joj sve koliko god mogu pa če se vidjet rezultati.

Jel bi bilo pametno uz zaštitu odmah ubaciti i prihranu preko lista?
Može se ali nisam nikad radio istovremeno. Da korov dobi gasa pa ga herbicid bolje šusne znam kaj ciljaš a i vremenski i financijski je isplativo.

Žuti vrhovi pšenice, šteta od mraza ili bolest već sad?
Bacio dvije prihrane i ne popravlja se jedva malo, bolest hrđa čini mi se.
Špricno ju u srijedu.

PecKe

Član
Tu od
15 Stu 2021
Poruka
72
Jel bi bilo pametno uz zaštitu odmah ubaciti i prihranu preko lista?
Provjeri al može se. Ja tako radim godinama, samo ako se radi o herbicidu pročitaj si jel se može mješat. Iako struka ne preporuča mješanja s herbicidom.

Najnoviji postovi

Na vrh