• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pšenica 2024/2025

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,357
Koja je ovo bolest?
Sva pšenica mi je takva prošarana po vrhovima.

Do ponedjeljka je bila lijepa zelena i u ponedjeljak ujutro je bilo -2 i od onda je sva nikakva.
Nikad mi gore pšenica nije izgledala, nego ove godine.

Posljednje uređivanje:

Case4220

Dobro znana faca
Tu od
14 Lis 2021
Poruka
371
Odradio i prvu zaštitu fungicidom 😎
A i komša ušo u mene 13 metera 🤣🤣🤣🤣 skoro 2700m2 🤣🤣

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
247
Može li u zaštiti klasa fungucidom i insekticidom ići i otopina urea zajedno?

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
891
sad se pojavljuju klasići na pšenici.Da li bi sad odgovarao Amistar gold za zaštitu? Ili je nešto drugo bolje?

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,919
Može li u zaštiti klasa fungucidom i insekticidom ići i otopina urea zajedno?
Ako ides radi fuzarioza, to je jos rano ako nema prvih prašnika na klasu.
Meni osobno se lose pokazao difenkonazol kao akt.tvar i otopina ureje. Ukratko, predobru psenicu sam uništio.
Koristio sam dodatak ureje stalno ali s godinama sam smanjio. Postoci su bili od 3 do 10%. Jucer prvi puta odrađena zastita psenice bez Ureje ili bilo kojeg drugog oblika dusika.
Koristio sam Univoq 1,66l/ha+Decis 0,120/ha+Inex.

Kaj se Ureje tice, promjenile su se sorte, fungicidi a i vrijeme pa jel ici jos u neki rizik s mixanjem, razmisli.

Dapače, folijarno prihraniti ali odvojeno pa ići s punom dozom isto tako s boljem oblikom dušika kao što su Basfoliar, NitroS i ....zasticeni N, sporootpuštajaci..

I jos nesto, recimo jedna parcela i vise sorata psenice. Radi se folijarna prihrana psenice otopinom ureje i pojedine sorte stradaju od tretmana!
Položaj lista a i odmak mlaznica utječu na štetu/ fitotoksicnost/oštećenje lista.

Dali75

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2017
Poruka
247
Isključivo zbog proteina sam htjeo ići kad već moram ići u zaštitu klasa, a odvojeno nemam vremena nemam vremena da to radim. Dobio je prihranu krutim gnojivom i folijarnim prije 20 dana. Preskupo da kupujem još nešto od ovih tekućih fol.

Najnoviji postovi

Na vrh