Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Neznam kako kod vas, ali kod nas su dosta hladne noći, a i dani poprilično, tako da bi rekao da je to posljedica toga... kod nas su sve pšenice tako, neke manje neke više
@Fendt939
Mozda neki folijarac ili biostimulator.
Pojedine sorte naprave reakciju nakon fungicida i hladnog vremena.
A nama vec pune uši T1 pa T2 pa morate i u T3 ići da bude puni potencijal😆.
Ja odradio jedan tretman zastite ili ti ga T2 samo.
Meni prošle godine, otprilike isto tako, u sjetvi osnovna gnojidba, zaštita protiv korova ujesen, u proljeće 1. prihrana, jedna zaštita protiv bolesti, 2. prihrana, druga zaštita protiv bolesti, kombajniranje polegnute i iscurene pšenice, prinos katastrofa, dva puta total herbicid protiv korova, malčiranje ......Totalna pušiona...
Ja miješal dok sam imal pšenicu. Samo treba gledati da se miješa urea koja nema preko 1% biureta( nekakvi spoj koji škodi biljci kad se nađe na listu).
Petrokemijska urea ak se dobro sjećam ima manje od 1% biureta
Prije sam vise bio usredotocen na zastitu klasa. Eh i jedne godine pogodilo se vrijeme za tretman Prosara pala neka kisa prije tretmana i nakon nekoliko dana opet. Po školskom sistemu nabolji uvjeti za infekciju i primjenu zastite, ali ukratko banana (u mom slucaju). I odustao od T3.
Zastita zastavice bi trebala biti obaveza.
Mixanje s Urejom moze ispast svasta.
A taj biuret....s obzirom na kvalitetu proizvodnje, postavlja se pitanje postotak biureta na deklaraciji i onog u vreći.
Na trzistu ima dosta tekucih dusika za cijenu od 4e/lit x4lit/ha. Svakak najbolje razdvojit primjenu od fungicida.