Imt 542 De lux
Dobro znana faca
- Tu od
- 28 Kol 2010
- Poruka
- 1,166
Nije rano za kan,za ureu je rano
Ja bih rekao da je obrnuto,sad je vreme za ureu a kan ide za mesec,mesec ipo danaNije rano za kan,za ureu je rano
Trećom prihranom se ne utječe bitno na prinos, ali se utječe na kvalitet (povećanje proteina). Kod pivarskog ječma, koliko mi je poznato, nije poželjno više proteina. Za stočni u svakom slučaju da.A folijaro ? Npr fertinom umjesto ureom ?
Jel to vrijedi za ječam i tritikal ili samo za pšenicu ?
Tako je...ne treba se držat striktno datuma nego vremena. Početkom ožujka bacit prvu prihranu,mjesec dana kasnije drugu i zadnju folijarnu u cavtnji. Ali opet naravno svatko zna za sebe kad mu je najbolje.
Urea je visokokoncentrirano dušično gnojivo čiji je dušik u amidnom obliku koji se postepeno razgrađuje u amonijski i nitratni oblik ali na temperaturama za prvu prihranu urea se ne razgrađuje pa prema tome i ne djeluje,nisam ni ja znao ali mi je to jedan stari agronom objasnioJa bih rekao da je obrnuto,sad je vreme za ureu a kan ide za mesec,mesec ipo dana
Meni je jedan mlađi agronom objasnio da tvoj stari agronom nema pojma. Nisam ni ja znao da se urea pri niskim temperaturama ne razgrađue, ali znam da sa padalinama prodre u zemlju i s rastom temperatura dulje djeluje od kana.Urea je visokokoncentrirano dušično gnojivo čiji je dušik u amidnom obliku koji se postepeno razgrađuje u amonijski i nitratni oblik ali na temperaturama za prvu prihranu urea se ne razgrađuje pa prema tome i ne djeluje,nisam ni ja znao ali mi je to jedan stari agronom objasnio