• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ptičja gripa u Europi - stigao još opasniji soj !

gigausupi

Član
Tu od
3 Stu 2014
Poruka
259
Izvanredni sastanak Europske komisije zbog
visokozaraznog soja ptičje gripe u Nizozemskoj !



NIZOZEMSKE vlasti su u ponedjeljak potvrdile da je virus ptičje gripe otkriven na peradarskoj farmi u selu Hekendorpu u središnjem dijelu zemlje visokozarazni soj H5N8. Do nedavno, pojavljivanje ove inačice virusa nije zabilježeno u Europi.

Nizozemci su već u nedjelju krenuli s nizom izvanrednih mjera, uključujući i uništenje oko 150.000 pilića, no nakon spoznaje da je riječ o specifičnom soju koji je izrazito opasan za ptice, za ponedjeljak je sazvan izvanredan sastanak Europske komisije.

"Ovo je izrazito patogena varijanta virusa izuzetno opasna za ptice," piše u priopćenju nizozemske vlade kojeg prenosi BBC.

"Bolest se s ptica može prenijeti na ljude," stoji u upozorenju.

Ovo je drugi zabilježen slučaj u kojem je soj virusa H5N8 otkriven u Europi. Ranije ovog mjeseca zbog njega je Njemačkoj uništeno 30,000 purana.
Izvor: Index.hr


Ja samo prenosim vijest. Ali mislim da bi farmaceutska mafija još malo više para, a određeni proizvođači pilića i nesilica dodatno zaradili na izvozu. Kako to da se u SAD - u nikada nije pojavila ptičja gripa ?

Kako god ovo završilo, moje koke neće nitko taknuti. Prvo moraju proći mene i moga šarplaninca Mališu. I minsko polje oko dvorišta:icon_super:
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,580
Očito je cijena piletine jako pala, pa treba umjetno izazvati krizu...
Već viđeno u Jugoslaviji i sad u Ukrajini...nije važno kakva je kriza, važno je da je kriza, odnosno kontrolirani kaos.
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Dobro gda je kontrolirani pa nam budu Ameri rado otpustili svoje piceke jerbo im je zal nas Evropljani.:icon_axe:
 

Najnoviji postovi

Na vrh