• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Punjenje trakcijskih akumulatora

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,025
Re: Punjenje trakcijskih akumulatora 6v 200ah

U Gornjem Stupniku imaš firmu Uranio-vedo.
Dečki se bave električnim viličarima i vozilima na elektrićni pogon tipa vozila za golf terene ....Mogu ti ispitati i po potrebi zamjeniti neispravnu čeliju, mogu ti napraviti novu bateriju ..... isto tak ti mogu servisirati i ispitati tvoj punjač...
Nisam tam bil par godina ali kad smo poslovali dečki su bil fer i korektni. Kaj se samog posla, a i cijene tiče.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,107

U tenku 4 komada, 2 serija, dva paralelno,
Nisu trakcijski, nego su starterski...
Posebnost su njihovi kablovi sa "opletom" protiv radio smetnji, koji svako malo pa napravi šlus :biggrin: dok ih tenkisti vuku van, pa guraju nutra i opet van, nutra, van, nutra :biggrin:
(Anlaser ima više konja nego fićo :icon_biggrin:, generator je veličine starijega odojka :icon_biggrin: u njega zaštekaš kablove prije reglera i direktno elektro variš na terenu, na TZI...)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

tenk ej zakon ,stara škola samo je lako najebat unutra

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

9b167d0f8b6f0dbd224d919de7ef4d57.jpg

Ovakvu našu punimo na poslu direkt na kleme sa industrijskim punjačem na 24v jer je isto punjać krepal.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,107

To je isto u redu, baš akumulator zna odkud dobiva struju.
Svi ti moderni punjači samo uzgajaju našu lijenost i zatupljuju nas :biggrin:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Bogami ovaj nije moderan, čista mehanika od punjača, stariji od Isusovoga magarca, trofazni, kabli za kleme debeli ko žice od dalekovoda ali staroga litostroja v zimi brne tak kaj da je ve z tvornice van došel.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,107

Ma daj, pa kakve veze ima što je taj tvoj punjač još iz prošlog stolječa - i ja sam, pa još uvijek moram delati kak' da sam novi iz dučana.
Debela struja ide kroz debele kablove, to je logično, a logično je i da je na Litostroju po zimi, anlaser jako gladan struje i taman mu dobro dojde transfuzija s debelom strujom, kroz tak debele kablove...
Znaš kak' struja odmah more biti manja, uzmeš željeznu lopatu, staviš gore piljevine, poliješ s malo ulja ili nafte, upališ i uguraš ispod kartera Litostroja - ako smiješ :icon_e_smile:. Kvaka je u tome da ti je Litostroj čist kao mala beba, bez curenja ulja, nafte, da nema višegodišnjih naslaga masnoga blata (žverca :) ) koji su sve redom jako lako zapaljivi :)
Biraj i riskiraj ( ja sam dok sam bio mlađi i luđi stotine puta tako palio stare DAJČEVE kamione, INDOSE viličare... i nisam niti jednoga vužgal, samo su motori uspješno kresnuli i zazvrndali :) )
Danas bi tome pristupio sa puno više respekta.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,107

Eto ima još ljudi koji se bore i brinu za lopatu :icon_mrgreen:, dragi forumaški kolega, lopati je tada uglavnom bilo toplo, "se razme" i nije joj to niti malo naškodilo, veselo je ona poslije u toku dana lopatala ugljen i koks na željezničkoj stanici iz vagona u kamiona Dajca :), no... vremeplov je sada to, bila su to dosta drugačija vremena od ovih današnjih, a i bili smo (pojedinci) i mlađi i luđi :icon_mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

aaa....ja sam mislil da je išla u snijeg , ak je topla ne bi se primalo za nju

Najnoviji postovi

Na vrh