• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Računalo za navodnjavanje/ protokomjer s automatskim zaustavljanjem.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,600
Zanima me dali netko zna dali postoji nekakvo računalo za navodnjavanje ili nekakav protokomjer za vodu koji ima mogućnost namještanja količine protoka, tipa 1700L je zadana postavka i nakon toga on automatski blokira protok?

Ovo sve što se prodaje radi na vremenski ciklus, a ja bi nešto na količinu vode, ili ako netko ima ideju kako to napraviti.

Realno moglo bi poslužiti i ovo, staviti tajmer na 1min i izmjeriti koliko vode proteče kroz njega, ali uvijek postoje oscilacije u pritisku pa ne znam koliko bi to bilo gore dolje 🤔

Šta god sam pitao Gogela, nema taj pojma šta ja tražim, jedino da pitam GPTa 😂😂

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,600
Obično se obratim Velečasnom s ovako zajebatim pitanjima, ali sada služi 3 župe pa mu nisam toliko bitan jer je našao mlađe i privlačnije mladiće, voljne ići do kraja.

@vlč.puknuti - Izdajico boga svoga jedinog, Gogela!!

Očito ne znam postaviti pitanje, kao i ono dali je grijeh spavati sa gospođom u braku, iako ti nije žena, ipak je udana i u braku pa nebi trebalo biti problema? 🤔🤔

Razlika je kada piški mladić i gospodin đed, mladić pogađa dalju metu i puni je s lakoćom, a gospodin jedva dobacuje i u intervalima, mislim Vama dvojici bi to bar trebalo biti jasno, ne? vi ste blizu. 🤪🤣

Dakle, trebam "precizno" punjenje, ne da jednom bude 700L drugi puta 2300, žišku?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,600
Kako ne? Pritisak nije uvijek isti u vodovodu, nekada mi za istu količinu vode treba 17, a nekada 23 minute.

Dakle, radi se o punjenu prskalice, ako mi treba određena količina, cilj mi je da ne trošim bezvrijedno vrijeme moga jadnog i beznačajnog života u ćamljenje pored prskalice, niti ako negdje odem da svako malo trčkaram i provjeravam.

Zato je ideja nab(pr)aviti nekakav sistem gdje nakon određene količine koja se unese kao podatak, protok vode staje.

Računalo za navodnjavanje ima samo vremenski interval od 1 - 240 min u kojem dozvoljava protok, ali taj protok ovisi o vremenu i pritisku u vodovodu, mislim da ne trebam objašnjavati zašto mi je to (ne)bitno.
Možda i postoje nekakvi sa unošenjem količine protečenog medija, ali ih ja barem nisam našao, kako god upisivao pojmove u tražilicu i na materinjem i anglosaksonskom jeziku, nema rezultata koji bi zadovoljili moje perverzne apetite prema time managmentu na koje očito 😩🍆💦...

Doduše teza ovih "običnih" drži vodu da se okvirno postavi vrijeme koliko vode proteče kroz njega u 60s pa okvirno odrediti vrijeme da bude ispod potrebne količine i dopuniti pod nadzorom.

Ali ovo što ja tražim bi bilo idealno da npr. dok idem po gorivo, ukucam 2200L i u tih 45min ne razmišljam ako me zadesi gužva ili nešto pođe po zlu, dali ću napraviti poplavu u ulici ili ne, naravno svaki sistem je podložan kvarenju, pa tako bi se kad tad moglo desiti da propiša ili nešto, ali ono...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,600
Jebemu miša, izgleda ću morati biti pionir ovakvog sistema... Ah, idem kod oca na sacjetovanje i ispovijed pa možda nepto i dokučim, a kada budem će vam obrazložim, ne.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,571
Objava od puknutnog #10 nije uopće loša ideja, znači elektroventil i staviti da mu ona sondica prekida napon, postaviš je na željeni nivo i puniš što hoćeš, ne mora ni biti preko nekog mikrokontrolera samo naći odgovarajući ventil i sondu(prekidač).

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,600
Deda skontao kontekst...

Baš da nema nekakav brojčanik sa ventilom i kad se poklopi cajger da prekida pi*ka ga ujela... Razočaran sam, jako...
Ma još nije nacrtao kaj hoće!

Pa jesan natrto? Ješan, kaj me zekaš 😒

Najnoviji postovi

Na vrh