T
tanjdragovic6
Guest
..mislim da je precizost u pitanju..nije nešto pretjerano skup..4000 s pdv-om..ali ga nebrem nigde najti..iko ih nema na zalihi..
neznam za ostale ali dickey john možeš kalibrirati sam na osnovu nekog umjerenog mjerača. npr. odneseš zrno u silos(čiji vlagomjer mora biti kalibriran) i na osnovu te vlage podesiš svoj vlagomjer da ti pokazuje za isti uzorak isti rezultat(ali svako mjerenje daje mala ostupanja, npr. prvo 21,2 drugo, 21,6, ili obrnuto), kod pšenice nema velikih ostupanja kao kod kukuruza jer svaki klip nije isto sazreo zato se dogodi da je razlika u mjerenju na njivi i u silosu.jer se uzorak uzima na drugom mjestu(prikolici)(ali isti uzorak mora dati isti rezultat)Svaki mjerni instrument se mora kalibrirati. Odstupanja su moguća i preporuka da ga probaš sam kalibrirati ili kontaktiraš onoga tko ti je prodao. Kao što bi ti trebao kalibrirati trebaju ga i oni u silosu. Rijetko kad dolazi do takvog odstupanja kad su oba umjerena i kalibrirana. Nadalje postoje i klase instrumenata (neki ne razlkuju 21 i 25 % vlage, neki su precizni,...). Podudaranje u 2 rezultata kod nekalibriranih instrumenata se može dogoditi (slučajnost). Ja ne vjerujem ni jednom rezultatu dok ne vidim da je instrument umjeren. To preporučan svakom tj nek traži potvrdu od onih u silosu da su umjerili uređaj.
za koji vlagomjer misliš gac2100 nema ispod 2000 usd, a mini gac bi možda bio 4000 kn...mislim da je precizost u pitanju..nije nešto pretjerano skup..4000 s pdv-om..ali ga nebrem nigde najti..iko ih nema na zalihi..
ako nekome treba vlagomjer za žitarice, našao sam na ebayu, novi uređaj dickey john http://www.ebay.com/itm/DeKalb-Tri-...846?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2325183156