L
Linda
Guest
Zanimalo bi me s ćime sve zamašćujete hranu za perad, koristite li ulje, masti itd. Hval ana odgovorima
evo osobno koristim jestivo suncokretovo ulje koje stavljam 2% u hranu i samo dobro izmješam smjesu
a, valjda ne trošiš puno jer je jestivo suncokretovo ulje skupo. Veće farme imaju problem sa troškovima ulja, jer je ulje jako poskupilo (i sirova ulje), pa neki koriste tehničku mast, pa svinjsku mast.
Stavljaš li ulje samo radi zamašćivanja ili i zbog energije? Agrokor sada nudi kao najjeftinije sirovo sojino ulje u Zadru za 6,20 kn/kg, što je jako skupo a bit će još skuple s obzirom na urod.
Za zamašćivanje se može koristiti i glicerol, onak je uljna tekućina smeđkaste boje (gušća je od ulja) i ima 17 MJ/kg ME, čini hranu finijom jer ima slatkasto-slankasti okus.
forum se pretvara u oglasnu ploču za naivne...sramota me da sam moderator i zadužen za uređivanje foruma.
Bože oslobodi...
Kod nas niko nicim ne zamascuje vec godinama. Zabranjeno je jer je skodljivo. Ja takvo meso ne bih kupila nikad.
-zamašćivanje je samo izraz, ne znači doslovno svinjsku mast. Zašto bi bilo škodljivo dodavanje bilo rafinironog bilo sirovog biljnog ulja? Unosi se tekuća energija.
TEKUĆA ENERGIJA ti je i eurodiesel plavi,on je oko 5 kn litra,jel bi se isplatilo i njega davati životinjama?
Daj telcima ulja kao tekuće energije,pa da vidiš zla.Nije sve ni u profitu i računici,treba znati što organizmu najbolje odgovara.
-zamašćivanje je samo izraz, ne znači doslovno svinjsku mast. Zašto bi bilo škodljivo dodavanje bilo rafinironog bilo sirovog biljnog ulja? Unosi se tekuća energija.
Hvala kolega! Stvarno je dosta tog njenog reklamiranja proizvoda od čarobnog zeolita do superkvalitetnog glicerola po forumu.
Hvala kolega! Stvarno je dosta tog njenog reklamiranja proizvoda od čarobnog zeolita do superkvalitetnog glicerola po forumu.