• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sadnja čempresa

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Dečki, čemu takav pesimizam? Ja živim u pripizdi*i i vjerujem da bolest bude zaobišla moje selo! XD
Kod mene je brdo na brdo i teško da dođe bolest, a ak dođe ko ga j... Budem malčerom potukao sve i nekaj drugo posadio! :D
Susjed mi ima betonsku ogradu.... sve ljepo i složeno, ali eto nakon 10god se krosi sama od sebe, a moje tuje samo vece i vece....
Kaj želim reci, svakoj ogradi i svemu dođe kraj! P.s. Dosta mi šišanje ogdade imam 1 tj posla oko toga, pa ako odu me sup...,, :) a stari mi bude plakao.... Da ne kvarimo temu, ako neko oce živu ogradu i dugotrajnu neka obicnu živicu posadi, to em bode, em gusto..... :D

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Je,je,sve je najbolje saditi u jesen nego na proljeće.Biljke se ukorijene i lakše u slijedećoj godini podnose stresne uvjete - nedostatak oborina i temperaturne amplitude koje znaju jako oscilirati.I na proljeće prije startaju i jači je porast.

traktor

Novi član
Tu od
29 Stu 2013
Poruka
28
dali mi netko može reći gdje se na području zagreba i bliže okolice mogu kupiti sadnice čempresa?

hvala...

ako je zabranjeno navoditi imena firmi, može i na PM

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Jesi gledao u MBM?
Čini mi se da je i kod rotora bio neki rasadnik.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Pod čempres pričamo o pačempresu ili?
Vidim da ih Zrinjevac nema u ponudi, ja kada sam kupovao bili su najjeftiniji u Jasci. Od 80-100cm ispod 30kn.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Inače - ajmo prvo ustanoviti što ti želiš posaditi - čempres,predpostavljam ,vjerojatno ne.Zašto?Jer čempres kod nas na kontinentu ne raste - zapravo je osjetljiv na niske temerature i to je ukrasni grm primorja.neke minimalne temperature nebi smjele biti ispod -7 do -10 stupnjeva.dakle,ti tražiš,opet predpostavljam -pačempres.Razlika u njima se nabolje očituje u habitusu . Čempresu vrh stoji uspravno (erektus),a pačempresu je on savinut i visi prema dolje(tko zna kak se to veli - dok visi,ja sam zaboravila).
A ako ti pod čempres misliš na nešto drugo,npr neku vrstu tuja,onda je to opet nešto drugo.I tu moraš znati hoćeš li kolumne,smaragdice,ili nešto treće ili peto,jer sve ima svoju cijenu.Inače,ja tipujem na smaragdice,je da su skupe,ali su prekrasne.

Ajd ti rekni što ti treba i zašto i kolko,a ja ću ti reći da ih i u srednjoj poljoprivrednoj školi u Vinici isto tako možeš dobiti po povoljnoj cijeni u odnosu na veličinu.

Hehe...nije okolica Zagreba,ali i meni je bilo skoro ko do Zagreba pa sam si išla po njih.

Najnoviji postovi

Na vrh