• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sajam Gudovac 2025.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,128
Možda u nedjelju odem. Ali jel se to meni čini. Ili je i masiva otpirila sajam?

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
1,178
Ja sam se upravo vratio, bilo je barem 50% izlagača i ljudi manje. Ranije su vozili busevi, sad se slobodno moglo parkirati unutra.

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
580
Sajmovi nisu kao nekad. Cijene za nas kupce nisu ništa povoljnije nego inače ili je razlika mala. Najam za izlagače sigurno nije jeftin tako da razumijem da i njima nema interesa ići sa niskim cijenama dok im troškovi rastu. Sve u svemu tako je sa većinom sajmova

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
174
Mislim da je to začarni krug. Da izlagači skinu cijene (koje su IMHO bolesne), možda bi i ljudi kupovali nešto više, a time bi i cijena rente sajma pala jer bi sajam privukao više ljudi radi snižene cijene proizvoda. Time bi se prizvalo nove izlagače i tak. Ali ukoliko nema sluha sa strane izlagača, tada nema sluha niti iz sajma, a ljudi sve manje i manje. Na kraju će svi poskupljivati i sajam će svake godine biti sve manji.

Nadam se da se varam jer sajmova fali. Znam da imamo i Osijek te na zimu Velesajam, ali sve je to nekako mršavo.

I da, svi nekako reklamiraju proizvode za velike poljoprivrednike (razumljivo iz aspekta proiviđača - veće je moćnije i tak...), a nas male - tko šiša. Mogao bih ovdje sad govoriti i o hrv. proizvodnji polj. mehanizacije, ali onda ulazimo skroz u jednu drugu sferu...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,822
Sajam je bio onaj pravi kad su na njemu bili traktori za male poljoprivrednike
Ove sam godine išel u G. Radgonu, upravo iz tog razloga...ali sam se totalno razočaral.
Zadnji put sam bil negdje 2012.-13., i sve je bilo "ko nekad"; hrpa slovenskih proizvođača, mali tratkori, mali kombajni, svega i svačega.
Ove godine sve ogromno, nikome se ne razgovara s malim seljakom...katastrofa. Ulaznica 10e, medenjaki 3e... Mislim da dugo opet nepem tam...
Jedino kaj je bilo zanimljivo je šumarska oprema slovenskih proizvođača: tu je zbilja bilo za vidjeti novosti i ideja.

Kad pogledam kaj, npr. Čalopek, nudi v Gudovcu (kalači i slično), mislim da sam se vrnul u prošlost jedno 50 let...

Prednost Gudovca je jedino kaj mi je relativno blizu...

Najnoviji postovi

Na vrh