• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same Explorer II 90 problem

gobabygo

Novi član
Tu od
12 Ruj 2018
Poruka
9
Pozdrav momci,
Imam problem sa gore navedenim traktorom, a to je da kada iskljucim prednju vucu kod traktora, nekad je iskljuci u roku par metara a nekad poslije 50-100 metara I kada je iskljuci cuje se nesto u mjenjacu da hlupi. Znaci bilo to u voznji da uradim ili da stanem I iskljucim isto se dogodi.
Isto tako moram gotovo skroz stati kada hocu ukljuciti prednju vucu, jer ako se krece pocne nesto da ce cuje u mjenjacu sve dok ne uklopi prednju vucu.
Traktor ima originalne gume (originalna dimenzija guma), prednja vuca je pali na dugme. Do cega moze biti to ?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,573
Jesu li prednje gume nove uli su potrošene?
 

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
523
Iz opisa dešavanja se vidi da si imao naviku uključivati i isključivati prednju vuču u vožnji, iako u uputama za traktor lijepo piše da se na traktoru prva vuča uključuje i isključuje jedino u stanju mirovanja traktora. To ti je najvjerojatnije uzrok problema, a posljedica će ti, na žalost, biti rastavljanje mjenjača. Elementi prednje vuče se kompletno okreču i kad nije uključena i to malo brže od zadnje, i kod uključivanja u vožni ta mala razlika u brzini s vremenom ošteti kronere na osovini u mjenjaču.
 
Posljednje uređivanje:

gobabygo

Novi član
Tu od
12 Ruj 2018
Poruka
9
Gume su 95% nove sve cetri.
Prijatelju tractor je vrlo kratko vrijeme kod mene, nepunih 2 mjeseca, nije nista radio.
Niti u jednom manualu kojeg imam ne pise to da se ne smije raditi to si ti napisao.
Znaci I kada stanem iskljucim prednju vucu, nekada je odmah iskopca a nekada posle 100metara.
Moze li biti do hidraulicnog klipa ili elektroventila ?
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,573
Vjerojatno ne, već je kandža napeta od pogona.
Probaj dodati pa otpustiti gas, pritisnuti kuplung. Čak i malo krenuti u rikverc, pa da vidiš jel bude odmah izbacili.
Sve dok ne preskače i sam izbacuje prednji pogon, mislim da nije kvar.
Ovo lupanje je zato kaj se kandža isključuje federom.
 
Posljednje uređivanje:

gobabygo

Novi član
Tu od
12 Ruj 2018
Poruka
9
Kandzu iskljucuje onaj mali cilindar, a ukljucuje je opruga koliko sam mogao razumiti po manualima. Jer kada je iskljucena vuca cilindar je izvucen, a kada je ukljucis on se uvuce, tacnije opruga ga povlaci prema sebi, a distributor otvori ventil da se ulje moze vraitti. Ako sam dobro razumio.
Probao sam svakako, evo kada iskljucim u mjesti I sacekam 5 sekundi I tako se cuje udarac, nekada nece u mjestu da iskopca I iskopca poslije 50- metara I onda se cuje bas jak Udarac. Svaki put tractor se zatrese.
Kontam da nije do ovog hidraulicnog cilindra koji to ukljucuje ili do elektrohidraulicnog ventila. Al kako god nesto je napeto I zbog toga puca.
 

Vale

Novi član
Tu od
31 Svi 2011
Poruka
17
Kako je završila ova priča?
Kod mene je isti sistem uključivanja prednje vuče (Explorer 70), u uputstvu ne pise da se ne smije uključivati u vožnji.
Sve upućuje da dimenzije gume ipak nisu u redu, to treba provjeriti.
 

Najnoviji postovi

Na vrh