• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SAME Solaris

  • Temu pokrenuo tomo 730
  • Datum prvog posta

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
154
Teško Vas je savjetovati kada nisam vidio teren na kojem je Vaš voćnjak, ali sami ste rekli da je brdovit.
Po mojem dosadašnjem iskustvu a i same karakteristike traktora Vam to govore SOLARIS je više za rad u vinogradima i voćnjacima u ravničarskom i umjereno brdovitom terenu.
Lako je vući prikolicu uzbrdo po tvrdom terenu i sa brzinom kretanja od 25 km/h problem je vući atomizer od 1500 L (naravno i sa uključenim ventilatorom) po travnatom terenu još neka je i malo vlažno a brzina kretanja mora biti oko 6 km/h. Ja bih Vam za takove uvjete savjetovao radije FRUTTETO koji ima motor od najmanje 3000 cm kubnih veću masu, širina Vam odgovara a dobivate traktor veće snage u svim segmentima i sigurno budete zadovoljni.
Informirajte se kod svog predstavnika u Novom Sadu ( Agromehanika AC ) i ako imate sredstava radije kupite jači traktor koji će imati rezerve snage nego traktor koji bude radio na svom maximumu, bit će duže kod Vas.
pozdrav
 

zicaprom

Novi član
Tu od
22 Tra 2014
Poruka
3
Hvala na savetu, kod ovog predstavnika sam i tražio cenu, međutim nisam u stanju platiti još 10 000 eura za Fruteta, a i ne dobijam prednju hidrauliku. Ovo je neki maksimum cene, jer sam planirao da ne idem preko 25 000 za traktor ssa kabinom i karbon filterom, snage oko 50ks, ali sam odlučio da isfinansiram i prednji hidrauliku sa izlazom za kardan jer bi mi umnogome olakšala posao, pa sam sad na nekoj ceni od oko 28 000 sa pdv-om. Goldoni košta nešto preko još par hiljada, malo je teži, ali isto mali motor i 3 cilindra ( u Same-u su bar 4). E sad nudi se Tiger kao teži traktor za slične pare kao Solaris ali mu je kabina naknadno postavljena jer se radi u Indiji i to je ipak stariji model sa manje mogućnosti. Solaris ima problema sa težinom, ima mogućnost da se poruče 150kg tegova za zadnje točkove, a imam nameru da napravim i teg od recimo 150kg koji bih po potrebi kad vučem atomizer kačio na prednju hidrauliku. Teren jeste brdovit, ali redovi nisu uzbrdo, nego kosinom, tako da to nije tako strašno ali nije ravnica naravno. On ima široke gume za trakciju ali mu je potrebna težina i to verujem više napred jer će ga pozadi i atomizer sam opteretiti kad se prikači. Pokušavam spojiti nespojivo izgleda, i umerenu cenu i dobar traktor što je kao što rekoh nespojivo. U svakom slučaju hvala na sugestiji i bio bi zahvalan da čujem što više mišljenja i sugestija jer imam još nekih 10-15 dan ada se odlučim.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Neka te ne zavaruju 3 cilindra. Usporedi okretne momente i kubikažu. Sve je daleko na strani Goldonija. A tek kad skužiš kako je praktičan dual power mjenjač.Imaš 8 sinkroniziranih brzina naprijed u jednoj grupi i 8 u drugoj grupi, a kod Solarisa samo 4 brzine po grupi. A tek razlika u težini, 1900:1320 kg, bez utega. Po meni je Goldoni Star 3050 za nekoliko tisuča vredniji traktor. Možeš birati između niske (klirens 24 cm) i visoke verzije (klirens 31 cm). Vanjska širina se podešava od 136 cm do 175 cm.
 

zicaprom

Novi član
Tu od
22 Tra 2014
Poruka
3
I ja se slažem da je Goldoni teži i verovatno jednako kvalitetan traktor ( ako ne i nešto kvalitetniji), međutim tu je problem cena, s obzirom da sam za Goldoni Star dobio ponudu na oko 29 000 sa pdv-om za 50ks, sa kabinom, bez klime i bez prednje hidraulike, a solaris bi izašao 28 000 sa kabinom bez klime i sa prednjom hidraulikom. Da je cena ista ili slična ne bih se razmišljao, pre svega zbog težine, ali ovako razlika je 3-4 000 eura, a i ovako sam se nategao do maksimuma. Mada ću probati još jednom da ispregovaram malo manju cenu za goldonija, da mi ne bude krivo posle.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,580
Kaj fali ovima? Baš su lijepi :)
 

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,962
U biti mi treba za voćnjak po travi, to igra, jedino šta je dio voćnjaka jebeno brdo pa da nebi stalno išao u rikverc nizbrdo.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,580
Zakaj u rikverc? Pa traktor ima prednji pogon.
U rikverc se ide u breg samo kad se u bregu diže prednji kraj.

Nego, koliko ga cijeni?
 

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,962
Pa kad krenem u brdo kada dođe na jako strmo i malo je mekše još od rigolanja, krene kopat i stane, onda treba krenut nazad. Govorimo o TV 731 sa novim gumama, prelagan je a malo su i gume uske...
Ne znam koliko je, budem zvao danas baš me zanima, prije sam htio čut okvirno koliko bi koštala zamjena guma, vjerojatno treba i felge mijenjat.

9500e...
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Svako izboljšanje je korisno, a ovo super dođe kod malčiranja. Moj Goldoni ima tu mrežicu origigi u vertikalnim vodilicama. Samo se spusti u vodilice. ;)
 

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,437
Mislio sam i vodilice pravit ali dobro je i ovako. Zamisao sam dobio s malog nh-a.
Ne muci me malciranje, zalamanje vinograda je problem. Hauba bude puna lisca i to sve uvlaci u sebe.

 

Tajo pajo

Aktivni član
Tu od
22 Kol 2011
Poruka
537
Kakva su vaša iskustva sa Same Solaris 35 iz 1999.? Mane i prednosti? Ima li vlasnika? Za rad oko voća i malo zemlje.
 

Najnoviji postovi

Na vrh