• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same Vigneron

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Imaš Iwanhu jednake na Goldoniju predpostavljam. Al kak kaže ZJ za Zetor i IMT oni imajo slično da, al na suhi princip, al Goldoni i taj Same u ulju. Razlika je ogromna u izdržljivosti, pa maka princip uskoro sličan. Dobro je, da ima ovakve i ne na cilindar, jer ova uskoro su viječne, al one na cilindar počinju hebati cilindri. NA cilindar imadu oni sa konfort kabinom, jer kad se kabina ljulja, mrdale bi poluge kočenja, pa se tamo micajo samo crijeva(primer Same Dorado).
Zj nema problema, ovaj stroj toliko je snažan i blomazan, da ga veliko proširenje sa laganim priključcima ne mogu uništiti. Ak bi zmogao Ac 4300, onda može i taj:LOL:. Dobar je taj stroj. Samo žalit čejo se za okretnostjo. Prema AC-ju to je kao slon i srna. Treba ovome pola več prostora, da se okrene!. Ovaj stroj je dukši od Stara 3080 međuosovinsko, al več je 3080 neugodan prema Ac-ju, zbog međuosovinske!.
 

mikula

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2008
Poruka
348
Iwanho ja ti za sve podatke o ulju i mazivima koristim ovu stranicu


 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
ZJ, fala. :ppozdrav:
Ima 4 grupe po 4 brzine i reverzer, dakle 16+16. Motor nije bučan, barem ne kod niske turaže. Možda postane prebučan pri ful gasu?

Ima jednu posudu posebno za ulje. Pital sam prodavača jel to od kočnica, a on je rekel da je to od pumpe za volan. Mislim da prodavač nije bil u pravu. Kad se gazda, poslije produženog vikenda, vrne z mora bu si malo bolj sve pregledal. Ulje v motoru i filter za ulje bu sigurno odmah zamijenil, filter za zrak more pogledati v kakvom je stanju. Kak ustanoviti jel potrebno mijenjati ulje u mjenjaču i prvom mostu.

Prvo isprika. :oops:
Pomiješal sam dva traktora koje smo gledali. FIAT je imal posebnu posudu za ulje kočnica ili kak je prodavač tvrdil za ulje volana.

Vigneron nema te posude. Iznad zadnjeg diferencijala ima dva vijka. Jedan je vjerojatno za sipanje ulja u mjenjač, a drugi je odmah do njega, a funkcija drugug je za sad nepoznata. Pristup do tih vijaka je loš jer su tu montirani vanjski hidraulični distributeri.
Na naljepnici piše da ja za kočnice ulje ATF DEXRON, ali gdje se puni i ispušta pojma nemam.

Kuplung za kardan je ručni.

Jučer je zamijenil kotače i dobil vanjsku širinu 137 cm. Meni je to još uvijek, s obzirom na visinu traktora, premalo. Može se još dobiti ako se promijeni položaj felge na srcu. Kod promjene je skužil da ima vodu u gumama.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Onda koliko shvačam, da ovo ima kočenje preko kočionih cilindra, ak ima olje ATF?....MA pogledaj izpod papučic, ak jesu kakvi cilindri...137 premalo je širine, ak je na uzbrdicah, onda se izplati još jednom iti proširiti i okrenuti maka zvijezdu u felgi. 1,5 metara bilo bi taman.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,646
Odšarafite onaj T šaraf, desno od ručice gasa i skinite poklopac. Ako postoji posuda, nalazi se na vrhu iznad kočnih cilindara.
Onda taj model ima hidrauličke kočnice, kaj je još i bolje jer uravnoteženo koče.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
ZJ,
bu se pogledalo. Jedan kotač koči malo jače.

Reider,
Meni je na Goldoniju, koji je niži (gornji rub haube) nekih 10-13 cm bilo 136 preusko (nestabilno) pa sam ga prvo proširil na 145, a onda na 151 cm. Njemu bi 150 cm bilo otprilike kao 145 cm na Goldoniju SL (viša verzija) 145 cm. Zadovoljavajuća, ali ne pretjerana stabilnost. Vlasnik bu sam moral zaključiti koja mu je širina najbolja za poslove koje bu delal.
 

Najnoviji postovi

Na vrh