• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Schlüter

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,239
Jedan je takvom kabinom stajal dugo s lijeve strane ceste u jednom selu odmah iza VŽ prema Mariboru...

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,550
Nisu oni baš uništeni koliko su propali zbog lošeg i nekvalitetnog managementa. Imt se oslanjao na socijalizam i nije se pripremio za kapitalizam. Previše je tu bilo stvari u poslovanju koje je trebalo modernizirati a vrijeme im je isteklo. Scluter opet nije valjda htio žrtvovati svoju kvalitetu i postao je preskup za kupce.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,239
Svaka tvornica strojeva više zarađuje na dijelovima nego na proizvodu.
Schlüter je propal radi toga jer se nije kvaril ;)

Kod IMT-a je bilo obratno :ROFLMAO:

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
475
Dečki, da se držimo teme, mislim da je Schluter ostavil neizbrisiv trag. Nekak svoj, brutalno jak i za sve veličine dosta okretan stroj, imal je svoje mjesto u ono vrijeme među prvima ( Fendt/MF/&Co.)a bome je slovil za najjači stroj svojevremeno. Fakat čudno izgleda sa kabinom nagnutom prema napred ( ko da se zaletel narikverc u prenisku garažu) ali mjenjači sa strane, pomična vrata, kipanje kabina , Man motori/Zf komponente,su sve stvari koje govore koliko je bil ispred svog vremena. Baš bi ga htel probati, mislim da bi se iznenadil i više nego kaj mislim. Ali pozitivno...baš moćno izgleda uživo

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,239
Dečki, ja se zafrkavam...
... ali svejedno je grijeh je uopće IMT spominjati u ovoj temi.
Schlüter je prestal na razini razvoja koju IMT nikad nije, a ruku na srce, niti bi ikad dostigel.

Ova, "naopak nagnuta" prednja šajba imala je dvije značajne svthe:
- sprečavala je refleksiju na suncu i poboljšavala radnu vidljivost
- značajno je smanjivala zagrijavanje kabine...jer tad klime na traktorima nisu baš bile uobičajene.
Istina, to je bil unikatni dizajn, kojega se ili voli ili mrzi.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,642
Naš tadašnji P.Z. Je imao Schlutere prije rata nekoliko 160ks i dva od 200ks, onih sa istim dimenzijama kotača naprijed i nazad, svi kažu: spori i neokretni, ali nenadjebivi u poslovima. A kvar je bio samo probiti gumu i ostati bez goriva, ostalo, baš treba biti maher za sjebat.

Al' za vrijeme rata sve otišlo u PM, ostao samo drljavi UAZ i 2 Kamaza u povratku, to valjda nitko nije htio jer puno troše hahaha

Najnoviji postovi

Na vrh