• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sep 130

cukelja

Novi član
Tu od
5 Svi 2013
Poruka
7
Dali netko ima upute za korištenje od ovog motokultivatora, zanima me koliko ulja ide u getribu?
 

esvilic

Novi član
Tu od
3 Svi 2014
Poruka
19
Sep 125

Ima li tko ovaj motokultiator, kakva su i imaju li kakvih problema!?
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Za početak izmjenjaj ulja (motor , mjenjač , freza), skini okpipe s motora i operi rebra cilindra i glave .Ako si u prilici promjeni filter goriva ..

Onda po gasu !!

vaš velečasni
 

esvilic

Novi član
Tu od
3 Svi 2014
Poruka
19
Hvala velečasni na prijedlogu! Probao sam ga upaliti ali nikako dok nisam skužio da ima dekompresor, a onda bez problema... uf, uf...:(sweat)::(blush): !
Radi ko urica!:(clap)::icon_pray:
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Daj pronađi sliku na internetu ili ga slikaj da vidim kako izgleda .?
Da li se paili na štrik ili ima starter kao motorna pila?

vaš velečasni
 

ive70

Novi član
Tu od
15 Ruj 2015
Poruka
3
sep 130, 1989 g. dijelovi

Na motokultivatoru SEP 130 mi je puklo kučište mjenjača i nigdje ne mogu nabavit novo.Firma koja vrši prodaju i servis SEP-a kaže da se nemože naručit taj dio novi jer ga nema,godište motokultivatora je 89-eto.
Zna li netko kome bi se još mogao obratit ,možda betko ima takvi stari motokultivator pa bi ga prodao !
 

ive70

Novi član
Tu od
15 Ruj 2015
Poruka
3
to sam i ja mislija,samo je problem što je mei kušište skroz puklo na dva dijela,a na njemu visi motor pa ne znam bi li var izdržao težinu motora te vibracije i može li uopče toliko dobro zavarit dva dijela kučišta da sve bude ravno i centrirano zbog osovina i zupčanika u kučištu .
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,493
Najbolje bi bilo naći drugi blok mjenjača (i sve presložiti), ili drugi mtk ne ispravan i od dva složiti jedan. Možeš pisati u ovoj temi, što se tiče tog mtk. Nema potrebe za svaki post o istom mtk otvarati novu temu. :(talk):
 

ive70

Novi član
Tu od
15 Ruj 2015
Poruka
3
to mi je i bio plan,ali je jako teško naći takav motokultivator za dijelove,raspitivao sam se svugdje ,stoput pretražio njuškalo i ništa.Čini se da SEP-ova ima jako malo,a pogotovo onih starih 26 godina.Nema ni sličnih motokultivatora.
Meni bi odgovarao i sličan polovni motokultivator koji se kardanom može spojit na prikolicu i da su mu freze ispod.
 
Na vrh