• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sigurnosno palenja

Nikola 549

Novi član
Tu od
27 Svi 2025
Poruka
6
Zdravo kolege, imam traktor IMT 549.3 DI 4 WD/TAFE 45 i njega ne mogu da upalim dok ne izbacim reduktor u neutral, zbog sigurnosti kao jer je novi traktor po standardima EU i tako dalje, nego iako stisnem kvačilo i izbacim glavni menjač neće da upali sve dok ne izbacim reduktor, da li može to nekako da se reši ta kao sigurnost da palim normalno ne uvek da izbacujem reduktor? Hvala unapred.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,568
Valjda može, samo treba izbaciti prekidač i direktno spojiti, ali se onda smanjuje sigurnost. Ja sam na Zetor vratio prekidač tako da se mora stisnuti kvačilo prije paljenja jer ga je netko skinuo. Prijatelja pregazio ferguson kojega je palio sa zemlje u garaži, a bio je u brzini. Usput je prignječio i ženu koja je bila ispred traktora. Jedva se izvukla živa.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,514
Mnogi su najebali na Fercima zbog tog prekidača a 90% ih nema... to su sad počeli i na aute ugrađivati da treba kuplung stisnuti ili ga u ler staviti jer inače ne pali.
Nebi ja to ni skužil jer imam naviku kuplung stisnuti nego sam se nema dugo moral zavlačiti u neku kršinu jer nije htel upaliti, a nisam si ga dobro parkiral na dizalicu......

Nikola 549

Novi član
Tu od
27 Svi 2025
Poruka
6
Valjda može, samo treba izbaciti prekidač i direktno spojiti, ali se onda smanjuje sigurnost. Ja sam na Zetor vratio prekidač tako da se mora stisnuti kvačilo prije paljenja jer ga je netko skinuo. Prijatelja pregazio ferguson kojega je palio sa zemlje u garaži, a bio je u brzini. Usput je prignječio i ženu koja je bila ispred traktora. Jedva se izvukla živa

Mnogi su najebali na Fercima zbog tog prekidača a 90% ih nema... to su sad počeli i na aute ugrađivati da treba kuplung stisnuti ili ga u ler staviti jer inače ne pali.
Nebi ja to ni skužil jer imam naviku kuplung stisnuti nego sam se nema dugo moral zavlačiti u neku kršinu jer nije htel upaliti, a nisam si ga dobro parkiral na dizalicu......
Zato se uvek proveri jel izbačen iz brzine, meni se to nikad nije desilo jer vodim računa, a nervira me da stalno izbacujem reduktor dok palim pa opet da ga vraćam, i ako znam da je izbačen

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,152
@Nikola 549 okani se "čoravog posla". Lijepo ti je rečeno da su mnogi nastradali. To što si ti pažljiv sada, to ne znači ništa.
Kad tad budeš u žurbi, rastrojen budeš pogriješio.
Nama nije teško reči isključi i zbrikaj te žice, samo nitko od nas ne želi nositi tvoje zdravlje na duši.
Praksa je dokazala da su sigurnosni elementi potrebni.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,514
Neznam jel znaš onaj vic kak je Mujo otpeljal Fatu kod ginekologa i ovaj utbrdi da je Fata trudna.
Mujo tvrdi da nema šanse jer je pazio, a doktor mu odgovara.
Đaba ti paziš kad ti je to ko u saobračaju, ti paziš ali drugi ne.

Tak i kod tebe može nastradati susjed, prijatelj, mehaničar...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,676
Slažem se sa kolegama, to je jako dobra stvar i u nikom slučaju ju ne bi zaobišao, brata mi je pregazio TV dok ga je palio a još nije sjeo na traktor i srečom nije imao posljedica. Nemojmo dozvoliti sami sebi da se zbog sitnica dogodi nesreća.

Najnoviji postovi

Na vrh