• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sjetva JAROG ječma i pšenice

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
znam čovjeka koji je sijao srpanjku 16.02. i bila je približnih prinosa kao i ona koju je posijao početkom 11.mj. pa možda je ne bi bilo loše isprobati posijati ovih dana.

Bitno je da prođe period jarovizacije pri niskim temp.Ako se da lijepo pripremiti i dobro uložiti sjeme od toga bi nešto i bilo jer čim malo otopli ona će poniknuti.Kasnijim mjerama agrotehnike moglo bi se doći čak i do solidnog prinosa.Trebalo bi je gušće posijati jer će busanje biti kratko jer kad otopli brzo prelazi u vlatanje.
 

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
i mene zanima kasno sijanje pšenice , otprilike do kojeg krajnjeg datuma bi se mogla sijati i dali se treba tada više gnojiti
 

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,800
sused mi ni skoro ništa posijal,on veli da do 01.03 bude sam više treba sjemena oko 25% i dobro zagnojit i da bu prinos isti.
jbg svaku godinu ima hebene prinose i žito mu prekrasno izgleda.
 

vimi

Aktivni član
Tu od
9 Stu 2008
Poruka
532
ja sam ovu godinu u veljači sijao običnu pšenicu i požeo sam je u srpnju bila je uredu samo falilo joj je kiše
 

Najnoviji postovi

Na vrh