• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

skalamerija

care

Član
Tu od
23 Stu 2011
Poruka
230
Neznam kako bi dao ime toj napravi a neznam ni kako bi izgledala ali pod hitno moram napraviti neki alat za izvlacenje stajnjaka iz stale.Radi se o tome da moram izbaciti djubar iz stale ovciji van a ima ga pola metra uvis a ima ga 300 kvadrata.To je tvrdje od betona za cupati.Unutra nemoze nista osim tome vinkovica a njega nema u krugu 100km.Razmisljao sam vitlom vuci a neki "alat"napraviti poput grabalja ili ni sam neznam cega i sta nit kako.Da ga samo rastrga da se nemora kicmom cupati sve.Jedna od opcija je bio plug zaprezni ali stim imati posla ajme kuku.Sta predlazete?Molim kicmu nespominjite.Bez nje ne ide ali sve na ruke trgati to ne.Svejedno u tackama-kolicima treba sve izvesti van.Hitno mi je potrebna ideja da kramp ne mora raditi.
 

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
579
Vidi dal netko ima za iznajmiti mini-bager. neki od 2-3 tone. on će to bez problema razkidati. još kad bi ima neku pogodniju korpu, bilo bi i brže.
 

fusher

Član
Tu od
28 Lip 2013
Poruka
85
pofrezaj prvo, onda možeš na vitlo i salju vući van u priručnoj korpi, ralici. ili krcat na prikolicu lopatom. sličan problem imao prijatelj pred par godina, njemu nije ulazilo u štalu ništa osim karijole..
 

Black jack

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
211
Nažalost, kramp ti je najbolje rješenje. Gnoj se mora vaditi redom tj. u slojevima. Počneš od jednog kraja i samo ga rolaš ko tepih. Probaj, provjereno.
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
a nož za đubre? mislim, to je ipak malko praktičnije i učinkovitije od krampa. pogotovo ako je ovčije u pitanju.
 
Na vrh