• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Slike krajolika

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,575
Danas sam bio u goricama, pa sam fotografirao susjedstvo, novi susjed ruši, gradi, nepovratno mijenja sliku krajolika.
Ovako je to izgledalo 2007.:
DSC01856.JPG Ovako 2012.:
DSC01451.JPG A ovako danas, 2021.:
IMG_20210128_155521.jpg
Samo su u pozadini na fotografijama "zadnje dvije klijeti" jednako prepoznatljive, šteta.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,575
Došao je tu stanovati sa suprugom i djecom iz susjedne općine.
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
Onda je domaći, moral si mu reći da to nije lepo kaj dela. Mogli ste se uz 2deci sve dogovoriti. Druga stvar je da je došel iz nekog grada pa nije upućen.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,575
Kupljenec, takve ti ne odgovori od nauma niti Bog, niti vrag, a kamoli ja, obični smrtnik. Valjda su mu sve to odobrili što radi. Ja mogu uz to "samo prolaziti", pogledati sa sjetom i sjetiti se na stare slike krajolika, koje su otišle u nepovrat. Ima toga na sve strane sve više, pa možda i malo previše. Gubi se idila i nestaje duša ovih bregov...
 
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,292
A čuj, po meni si ti taj koji je domorodec i mislim da se tebe mora poslušati, a sad opet ak veliš da dela sve po nečijem blagoslovu to je druga priča. Žalosno.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Jebote kaj se asfalt raspal u tih par let o_O
A i ona A bandera je zamjenjena novom koja se več tak lepo nagnula....

A kaj buš, čim nekaj postane čovjeku dostupno, asfalt dojde u selo cjena terenu poraste u nebo i krajolik se nepovratno uništava.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,575
MUHA, istina je da taj naš asfalt doista puca po šavovima.
Em su oko nas brojna aktivna klizišta terena, iznad te zone kojih 200 m se 2016. otklizalo ohoho brijega, od mojeg posjeda dvije parcele dalje se otklizalo nekoliko vinograda. Cesta se djelomično urušila iznad mene na kojih kilometar udaljenosti. Prije nas na koji kilometar je otklizao ogroman dio brijega s goricama, šumom, cestom, sve je otišlo dolje preko 300 - 400 m. Tlo i dalje nikad ne miruje.

A taj asfalt unazad godinu dana intenzivno deru kamiončine od 30 - 40 tona nosivosti, usprkos zabrani i ograničenju na 3,5 tona.
Jadno je da tu nedaleko mene, prije mene ima svoj posjed jako poznati lokalni komunalni redar, koji sve, vidi, sve zna i na sve to što nam rade, žmiri. 😖
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,802
Hoču ti reči, tam s prve slike 2007 godina ta kozja stazica je dobila asfalt. Najvjerojatnije ste sami skupljali lovu za njega kak i večina da bi si olakšali put do svojih mjesta za opuštanje.
S asfaltom ta vaša skrovita mjesta su svima postala lako dostupna i svi su krenuli u kupovinu, izgradnju i dogradnju mjesta za svoja mjesta za opuštanje.....

Da smo znali da bu tak svi bi radije uložili sredstva u nekog terenca, nabacili vitlo i dalje uživali u svojem skrivenom mjestu u miru i cvrkutu ptica.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,575
Točno tak.
Jedan je susjed išao oko nas i išle su na ruke naše uplate po 100 maraka. Poslije smo još nešto malo dali, pa je dala Županija, ma sve pet, da se sve nije izrodilo...
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
8,708
Neg! Onaj kaj dela kuću, ima li dozvolu?
Kuća mi je malo preblizu ceste, van reda, a to se baš i ne dozvoljava?
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,575
MUHA mi je dao ideju da danas potražim i vidim koliko sam uplatnica arhivirao za gorice. Bome sam ja njih našo još 8 kom, što za asfalt, što za vodovod.
Lee Champa, s nekim ljudima jednostavno nije moguće normalno razgovarati o temi koja njima ne odgovara. Nemam pojma kakave dozvole on ima, ili nema. Napisao sam prije da nam je nedaleki susjed komunalni redar; nije baš sve to niti meni jasno. (Ja recimo ne smijem pored uzdužnog puta postaviti ogradu, jer prostorni planovi ju ne definiraju, a komunalni redar ju je sebi postavio prošle godine i tako to. To sam ga baš pecnuo, a obranio se riječima da se ljudi voze po njegovom, a kao po mojem se ne voze. Ma fučka mi se za sve njih.)
 
Na vrh