• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Slovenska nesilica

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Ako netko zna i ima ove kokoši nek napiše njihove karakteristike i stavi slike. Navodno postoje u tri boje , crna , crvena i grahorasta. Hvala.
 

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
931
csm_Prelux_slike_6a94f1081d.gif
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Daj malo opiši svojim riječima kakve su to kokoši , kak nesu , kolko su teške....Hvala.
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Moj ih prijatelj ima i kaze da je prezadovoljan. Snesu oko 250 jaja i traju oko 5 godina.
 

TatTat

Novi član
Tu od
1 Pro 2018
Poruka
12
Ja sada imam crvene nesilice. Nesivost je skoro 100%. Držim ih u slobodnom uzgoju. Planirala sam, kada njih prodam, uzeti Prelux, pa pitam zbog usporedbe. Kakva su jaja od tih koka- boja, veličina? Kako mislite traju 5 godina? Stalno nesu? Ove crvene se moraju mijenjati poslije godinu dana jer im pada nesivost. Hvala na odgovoru :)
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Govorim ti sta on tvrdi. Ima 250 koka raznih vrsta u slobodnom ispustu i kaze da bi preso na njih. Znam da mu ih je dovezo netko iz Cakovca a placao je oko 6 eura komad od oko 3 mj. starosti. Rok trajanja odnosno nesidbe je oko 5 godina s tim da ce vidjeti posto ih ima tek godinu dana.. Trebale bi snest 250 jaja na godinu srednje klase. Hrani ih kao i sve druge s tim da im daje i koncentrat. Raspitaj se jos kod ovih sta prodaju s tim da znas da sve sto je novo to puno hvale. Sad kakve moraju imati uslove da bi dale maximal znas i sam. Isto tako pitanje je koju generaciju potomaka prodaju sto je bitno kod hibrida.
 

TatTat

Novi član
Tu od
1 Pro 2018
Poruka
12
Mi bi uzeli 200 komada, što nije mali broj, pa mi zbog toga treba što više informacija. Raspitujem se svuda. Znaš li možda koje boje ljuske i kog oblika je jaje? Kod ovih crvenih nesilica je ljuska smeđa, pa bakice na pijaci misle da su kupovna ili iz kaveza. Ne mogu da nađem na netu kakvo im je jaje.
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Sinoc mi je stiglo mojih 14 komada 20-tjednih prelux kokica u tri boje-crne,crvene i grahoraste,platio sam po komadu 45 kuna znači 630 kuna sveukupno... Za sad se čine oke ali još se prilagođavaju na novo dvorište i ostale životinje. Malo su mi sitne ali to je ocekivano pošto je laka nesilica a ne kombinirana pasmina, jedino mi se jedna čini malo zaostala u razvoju i ima problema s okom pa smo to jutros kapali. Kaže čovjek da trebaju pronest kroz tri tjedna do mjesec dana i da bi im bilo pozeljno dat kalcija kad krenu nest pa cu vidjet možda im još kostovita kupim mada im se bacaju ljuske od iskorištenih jaja a imaju i jako raznoliku prehranu pa mislim da možda ne bude potrebno. Daljnja iskustva podijelim s vama kad pronesu .
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Samo nekako sumnjam da su tak stare,jako su mi sitne al se tješim da je to i inace jako sitna kokoš pa budemo vidjeli... Na slici se čine i veće inače su još sitnije i dosta su divlje vec se penju po krošnjama
 

Ante23

Aktivni član
Tu od
9 Lip 2018
Poruka
694
Da, tako i moje nove nisu slovenke ali isto kao vec bi trebale nosit a nema sanse jer im je krijesta skroz mala
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Kako napreduju slovenke? Ovo kod tebe Ivane gore neg da su na betonu, nigdje travke.
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
A šta da im radim kad su sve pojele,svaki dan im se ili kosi ili idu na ispašu na drugi dio dvorišta... Prošle godine je tu bilo duplo manje kokoši pa smo još morali kosit travu jer nisu stigle sve pojest... Inače od kad su kod mene malo su okrupnile i udebljale se tako da možda ipak i pronesu početkom petog mjeseca,ona koja je bila kržljava i nije gledala na jedno oko se sad malo oporavila kapali smo joj jedno dva tjedna oči i progledala je, još je malo sitnija ali je puno živahnija i aktivna je tako da mislim da se bude oporavila...
 

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Vazno je da su cijepljene. Zasto nisi reklamirao tu koja ne vidi. Meni je zadnji put dosta tovnih pilica uginulo , lijepo sam nazvo prodavaca nek dodje po njih ili cu mu ih sam donesti na sajam. Odma je sve bilo moguce. Mozda se cini da to nisu veliki novci al stvar je principa ako si mu posteno platio. Ako prodje jednom onda misle da uvijek tako mogu. Uvijek nesto pokusaju uvalit a naplatit pod normalno. Da si mu rekao da ti ovu coravu pokloni i da pride ne bi htio.
 

Strijelac

Novi član
Tu od
1 Svi 2020
Poruka
1
Lijep pozdrav. Moji roditelji već pet godina drže ove kokoši i sve je točno, gore napisano. Doduše, oni svake dvije godine mijenjaju jato, no, nesivost kokošima nije pala niti potkraj druge godine. Jaja su malo svijetlija od jaja hibridnih crvenih nesilica i nešto sitnija, ali ne puno. Uglavnom, vrlo zahvalne kokoši.
 

ivanhecimovic

Aktivni član
Tu od
11 Ruj 2014
Poruka
688
Ako su svjetlija onda je moguće da je neka mlada pronesla jucer,naso sam malo jaje kao pronosak ali sam mislio da je pronesla neka od ovih nazovi kvočki(kvoca i hoda po dvorištu pa nit nese nit je za nasadit) koje su se otkvocale
 
Na vrh