• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šparoge

• Temu pokrenuo YRT123
  • Datum prvog posta

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,947
Nemaj brige,imam ja iskustva sa susjedima-imali smo mi pun vrt voća kada sam bila mala,ali ja sam brala uvijek susjedovo.Dok me nisu ulovili,a onda....

nzm041.gif
...............:(giggle):

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
nzm041.gif
...............:(giggle):

No,pa kaj onda,imalo je to i pozitivnog efekta.Zato mi je sada valjda ritica tak lijepa i čvrsta,niš se nije obesila.:biggrin::biggrin::(giggle):

Jesi li sadio šparoge iz sjemena(sam si radio presadnice) ili si kupio presadnice?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,947
No,pa kaj onda,imalo je to i pozitivnog efekta.Zato mi je sada valjda ritica tak lijepa i čvrsta,niš se nije obesila.:biggrin::biggrin::(giggle):

Jesi li sadio šparoge iz sjemena(sam si radio presadnice) ili si kupio presadnice?

iz sjemena.....
planiram nagodinu još malo povećati,ali samo za svoje potrebe..

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
jel zna netko gdje se može kupit sjeme šparoga, ili možda ima netko za prodat. treba mi malo, 20-30 sjemenki, čisto da probam za svoje potrebe

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,947
pa u svakoj malo boljoj poljo-trgovini.....

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
kod mene u đakovu nema ni u jednoj. prije par godina sam bio kupio u konzumu, al poslje više nema

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
kod mene u đakovu nema ni u jednoj. prije par godina sam bio kupio u konzumu, al poslje više nema
Ako nema nigdje, ima blizu mene u agro dućanu. Javi na PM adresu i pošaljem ti.... :rolleyes:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,947
mali update,vide se kako odu neke šparoge u sjeme...zanima me ak netko zna da li se mogu ubrati sjemenke sa šparoga da ih posušim i imam za sadnju za slijedeću godinu..:icon_scratch:

green screen image

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
mali update,vide se kako odu neke šparoge u sjeme...zanima me ak netko zna da li se mogu ubrati sjemenke sa šparoga da ih posušim i imam za sadnju za slijedeću godinu..:icon_scratch:

green screen image

Naravno da možeš ubrati sjemenke i posijati.Čak ne moraš čekati za sjetvu proljeće,nego tokom zine ostaviš na prozorskoj dasci,jer one dugo niču.Možeš ih par dana namakati rpije sjetve u toploj vodi.

Možeš do novih sadnica doći lakše i brže (brže će i krenuti u rod) - dijeljenjem busenova najesen nakon završetka vegetacije-otkopaš,rasječeš,i posadiš.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
I moje u kontejneru - niknule - dva kontejnera. A mogla bih se zakleti da sam posijala tri - ali treći ko da je u zemlju propao.Čudo.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,947
Čim je zatoplilo evo ih sve više,jedino sam se bojao da će im naškoditi mraz od neki dan ali nije,samo ih je malo usporio..:(whew):

upload pic

B

burakasha

Guest
pozdrav....
može li netko reći kakvu bi šansu imao uzgoj šparoga na Hvaru? sunce nije upitno, ali suše ljetne su česte. navodnjavanje?

šta je sa otočkom zemljom, čitao sam i radi se većinom o crvenici i glinastoj i pjeskovitoj zemlji?

hvala unaprijed. :)

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556
Obavezno uz navodnjavanje.
Nije problem da pitoma šparoga preživi sušu (pogotovo stariji razvijeni grm), ali je onda prinos izboja slijedeće godine vrlo slab. Tako da tlo nije problem (trpi i zaslanjena tla) ali trebalo bi preko ljeta osigurati vodu.
:icon_e_smile:

Posljednje uređivanje od moderatora:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,947
Kod mene malo,i to samo kad izvire iz zemlje. Kad narastu onda ne.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,783
a zakaj ih ne probaš nasipat sa slamom, bila bi im rahlija zemlja...aaaa?

Na vrh