@Frenki F3 sve si točno definirao, nema prisile na ljetovanju.
Pag je u našim najljepšim životnim i obiteljskim uspomenama. Vratili smo se tamo mnogo puta. Prvi smo put tamo ljetovali kao dečko i puca / cura, ja i supruga. U nekadašnjim tzv. "Poštarskim kućicama" u Bašaci, malo izvan grada su bile. Nije bilo vodovoda, bio je jedan izvor pitke vode koji je više kapao nego "zvirao" tu smo čekali da nakapa voda u đezvu za kavu, ili u rajnglu / posudu za juhu. Danas je to tamo meni izmijenjen i totalno neprepoznatljiv krajolik, jako izgrađen itd. Niti plaža u Bašaci više nema onu nekadašnju draž.
Tamo smo bili i s našom prvom kćerkom dok je bila stara 3 i pol mjeseci, a danas naša unuka ima malo preko 19 godina...
Najviše smo odlazili u Bašacu, ali smo ljetovali kasnije i preko tur.agencije u apartmanu, pa kod prijatelja u njihovom... Pag ima posebno, nama jako drago mjesto u srcima i životu.
Pred koju godinu sam sreo u VŽ na servisu gospodina koji me pozdravio i pitao: vi se mene ne zmislite. Ne, rekao sam, a od kud bi trebao? Veli on meni, pa prije 25 let ste mi na plaži Bašaca, u Pagu, popravili regler na BMW motoru. Oooo hebemu, pa kak bi te sad prepoznal, rekoh. Ti si onaj, koji je za cca 10 dana iza mora, došel k meni doma z kolegima, na motorima, zvlekli ste me z krova garaže koju sam počel pokrivati. Ti hodi dol ugraditi novi regler na motor, a mi bumo garažu pokrili. I jesu. Uspomene, nezaboravne. Sad se sjetih i Čeha iz apartmana na Pagu i njihovog Opel Rekorda. U Austriji su ostali bez struje i kupili novi akumulator, u ZG su kupili drug. Bili su u Pagu u panici, kako dalje. Pitao sam ih smijem ja pogledati, dopustili su mi. Složio sam isto regler. Bilo je sve OK, pisali su nam još godinama i slali poklone. Pag je nama zauvijek...