• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

mladenko

Iskusan lik
Tu od
27 Sij 2011
Poruka
1,450
Da, da, takve paške janjetine i ima najviše. I ja sam kad sam imao janjetine viska, vozio na pag. To su isto cigani bili. Imaju nekakve torove, 2.3 ovce i uzimaju godišnje 500,600 komada. I to prodaju po 200€, orginal paska...

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
846
Vječita dilema jel Mihovil ili Šćah viši
Zato smo mi ispenjali oba u jednom šusu. Ostavili auto ispod Mihovila i gas. Dan je bil odličan, jutro poslije bure, najtaman.
Ne kužim ove u podne koji idu ali ok.
Teren je, naravno, vrlo zahtjevan. Čak , izrazito zahtjevan, nije za sve i svakoga. Ali razgledi sve uokolo su nadnaravni.

pred kaćama na sliki
To su tigrice :giggle:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,662
Najvjerojatnije ste u pravu, ali ako odete malo ustranu prije grada Paga u mjesto

Tam možete naiči na hrpe koje sliče kamenju.
Ta je provjereno domača.
A i ta koju ste vi doma proizveli je meni dobra mada nije guzicu na moru solila, bolja nego uvozna

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,662
Zato smo mi ispenjali oba u jednom šusu. Ostavili auto ispod Mihovila i gas. Dan je bil odličan, jutro poslije bure, najtaman.
Ne kužim ove u podne koji idu ali ok.
Teren je, naravno, vrlo zahtjevan. Čak , izrazito zahtjevan, nije za sve i svakoga. Ali razgledi sve uokolo su nadnaravni.
Morem samo reči svaka čast na volji.

nimrennermin

Iskusan lik
Tu od
1 Pro 2014
Poruka
1,768
Da, da, takve paške janjetine i ima najviše. I ja sam kad sam imao janjetine viska, vozio na pag. To su isto cigani bili. Imaju nekakve torove, 2.3 ovce i uzimaju godišnje 500,600 komada. I to prodaju po 200€, orginal paska...
Znači i na Pagu ima Valtera (lažnjaka),, zbog toga ja vjerujem samo svojih ruku djelo,, ujutro je paslo travu pred mojim očima,,a već popodne je dobilo temperaturu,,
20240817_134043620.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,217
"Pa koji vam je vrag, vudrilo Vas sunce i / ili fjaka", te Pag, te janjetina. Ma nehumani ste, prema nama koji sad nismo tamo i sa Vama.
Pagu smo se vračali ja i supruga, godinama. Najljepše su to uspomene. Nezaboravni prijatelji, lijepa mjesta.
Samo pretjerujete sad s naglašavanjem tog pentranja po kamenju, jer i supruga je mene redovito tjerala na ta pentranja. (Valjda me se očekivala riješiti ono kao, posmeknul se i opal 🤣).
Jedino ne idite u kupovinu mlijeka u trgovinu u Pagu, te nemojte sresti kolegu iz vojske u Skoplju, pa se s njim družiti veči dio dana, a supruga i djeca čekaju na kruh i mlijeko 🤣😇🤔, preživio sam i to, živ sam 🤣.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
846
Pagu smo se vračali ja i supruga, godinama
7 put zaredom i obožavali smo ga. Kaj se tiče pentranja, nitko nikog ne tjera, takva smo obitelj, malo luda, opičena. Bicikli obavezno, nema odmora bez aktivnog odmora. Normalno, sve u skladu sa voljom ekipe i uvijek plan donosimo zajednički. Nekak to svima paše.
Sad smo treću godinu zaredom na Pašmanu i odmah smo spojili istraživanje Ugljana. Super zadovoljni.
Nego, ako nas Bog poživi, drugu godinu je plan Dugi Otok.
Hrvatska je raj

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,217
@Frenki F3 sve si točno definirao, nema prisile na ljetovanju.

Pag je u našim najljepšim životnim i obiteljskim uspomenama. Vratili smo se tamo mnogo puta. Prvi smo put tamo ljetovali kao dečko i puca / cura, ja i supruga. U nekadašnjim tzv. "Poštarskim kućicama" u Bašaci, malo izvan grada su bile. Nije bilo vodovoda, bio je jedan izvor pitke vode koji je više kapao nego "zvirao" tu smo čekali da nakapa voda u đezvu za kavu, ili u rajnglu / posudu za juhu. Danas je to tamo meni izmijenjen i totalno neprepoznatljiv krajolik, jako izgrađen itd. Niti plaža u Bašaci više nema onu nekadašnju draž.
Tamo smo bili i s našom prvom kćerkom dok je bila stara 3 i pol mjeseci, a danas naša unuka ima malo preko 19 godina...
Najviše smo odlazili u Bašacu, ali smo ljetovali kasnije i preko tur.agencije u apartmanu, pa kod prijatelja u njihovom... Pag ima posebno, nama jako drago mjesto u srcima i životu.
Pred koju godinu sam sreo u VŽ na servisu gospodina koji me pozdravio i pitao: vi se mene ne zmislite. Ne, rekao sam, a od kud bi trebao? Veli on meni, pa prije 25 let ste mi na plaži Bašaca, u Pagu, popravili regler na BMW motoru. Oooo hebemu, pa kak bi te sad prepoznal, rekoh. Ti si onaj, koji je za cca 10 dana iza mora, došel k meni doma z kolegima, na motorima, zvlekli ste me z krova garaže koju sam počel pokrivati. Ti hodi dol ugraditi novi regler na motor, a mi bumo garažu pokrili. I jesu. Uspomene, nezaboravne. Sad se sjetih i Čeha iz apartmana na Pagu i njihovog Opel Rekorda. U Austriji su ostali bez struje i kupili novi akumulator, u ZG su kupili drug. Bili su u Pagu u panici, kako dalje. Pitao sam ih smijem ja pogledati, dopustili su mi. Složio sam isto regler. Bilo je sve OK, pisali su nam još godinama i slali poklone. Pag je nama zauvijek...

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,403
Pa kaj se cudite za janjetinu...dani Sinja, Alka, koncert i Dan pobjede...
Bila ona objava iz zajebancije..nestalo bude janjaca od Dalmacije do Zagreba 🤣🤣🤣

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,011
Išli sin i ja malo do Benkovca vidjeti jel ima šta novoga. Pa smo usput stali obići vjetroelektrane.

Kaže puknuti da je obodna brzina 316 km/h. Nisam prije o tome razmišljao...
Ali da su ogromne, to jesu..

A od novoga ima jedino da kraj vjetro grade solarnu elektranu..
1000041209-jpg.84187
1000041203.jpg

Prilozi

• 1000041209.jpg
    1000041209.jpg
    22.2 KB · Pregleda: 100

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,662
Išli sin i ja malo do Benkovca vidjeti jel ima šta novoga. Pa smo usput stali obići vjetroelektrane.

Kaže puknuti da je obodna brzina 316 km/h. Nisam prije o tome razmišljao...
Ali da su ogromne, to jesu..
Odozdo jesu, ali odozgo baš i nisu, jedva smo se stisnuli da se poslikamo :hahah:

Kaj se tiče našeg pogleda odozgo moram po neznam koji put zahvaliti našem forumašu koji nam je to omogučil. Najvjerojatnije je onda bila prilika i vjerujem da ju više nikad u životu nebumo imali.
Kaj se obodnih brzina i ostalih karakteristika tiče mislim da je tu on na svojem terenu bolje nego bilo ko sa foruma.
A on ti je ovaj desni frajer sa slike kaj mu ne treba sigurnosno remenje.
Čudim se da je i šlem na glavu del.
Jojjjjj, kak sme bili mladi i lepi, a od onda propali....... jedino su nam ruksaki narasli....

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,803
Sve je to lijepo i krasno, ali ja bih ipak rajši da se prepelam na Harleyu kao suvozač. Riskiral bih makar me srce ostavilo. Ja dok čujem i vidim takvu mašinu i osjetim miris pregorjelog ulja ja ponorim načisto.

Posljednje uređivanje:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,078
Gdje vidiš H&D? :hahah:
Moj susjed je imao H&D. Naprijed 3 fara . Kvačilo na lijevoj strani nožno. Tri brzine, šaltanje rukom preko ručice na desnoj strani rezervoara, na kojem se nalazio sat, ključ i prekidač za svjetlo!

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,226
Odozdo jesu, ali odozgo baš i nisu, jedva smo se stisnuli da se poslikamo :hahah:

Kaj se tiče našeg pogleda odozgo moram po neznam koji put zahvaliti našem forumašu koji nam je to omogučil. Najvjerojatnije je onda bila prilika i vjerujem da ju više nikad u životu nebumo imali.
Kaj se obodnih brzina i ostalih karakteristika tiče mislim da je tu on na svojem terenu bolje nego bilo ko sa foruma.
A on ti je ovaj desni frajer sa slike kaj mu ne treba sigurnosno remenje.
Čudim se da je i šlem na glavu del.
Jojjjjj, kak sme bili mladi i lepi, a od onda propali....... jedino su nam ruksaki narasli....

Moj susjed radi na održavanju vjetroelektrana u Dojčland, sad zadnje mi poslao sliku s 141 metra visine

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,497
Jojjjjj, kak sme bili mladi i lepi, a od onda propali
To se kod nas drugačije kaže,nekad smo bili mladi i liojepi,a sad smo samo lijepi

Pozdravi mi kolegu sa slike,još čuvam poklon koji mi je na zadnjem susretu poklonil

Najnoviji postovi

Na vrh