• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,083
Svaka čast. Tak se delalo i negda zdavnja. Da je još drug Tito bil živ. Natočiš olovni, v gepek špeka, sira, luka i pravac more ili vu Trst po traperice. Je, to su bila ta vremena.
kaj nebude opet previše kave 🤭 🤭 🤪
Rekla kr(a)vopija da je vreme za marendat.
Sliku sam moral zrezati da ne vidite kaj sve imam sa sobom

A Lijeska, taj stari vrag..... sve zna unapred.
Mogel si biti samnom, ako ne ti mogel si poslati onog koga zanima a ti kleči...

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,663
Rekla kr(a)vopija da je vreme za marendat.
Sliku sam moral zrezati da ne vidite kaj sve imam sa sobom

A Lijeska, taj stari vrag..... sve zna unapred.
Mogel si biti samnom, ako ne ti mogel si poslati onog koga zanima a ti kleči...

Po rezervnoj gumi bi se reklo da si skrenuo u krivom smjeru

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,522
Imaju imaju 😆. To se oni brinu za nas sirotinju da nam traktor ne kisne, a koke da budu imale lijep kokošinjac..

Duplo je tanji nego kod nas. Ali kad bude na akciji, ili dobiješ neku promociju bude u 1/3 cijene i još ti ga poštar ubaci u otključan gepek dok orezuješ.

Evo 72 m2 su već na paleti 😁
1000062461.jpg

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,522
E sad ih oprskaš s chorus + bor (mikroelement) + okvasivac. Pomoliš se da nema mraza I to je to.

Edit:

Evo sad se na tvojoj slici vidi klasičan primjer izostanka ljetne rezidbe. Dugačke grane bez bočnih grana. Da si radio ljetnu rezidbu. Tj. Samo da su se pincirali vrhovi. Dobile bi se bočne grane. I samim time puno manje antena, Tj. Vodopija.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,108
E sad ih oprskaš s chorus + bor (mikroelement) + okvasivac. Pomoliš se da nema mraza I to je to.

Edit:

Evo sad se na tvojoj slici vidi klasičan primjer izostanka ljetne rezidbe. Dugačke grane bez bočnih grana. Da si radio ljetnu rezidbu. Tj. Samo da su se pincirali vrhovi. Dobile bi se bočne grane. I samim time puno manje antena, Tj. Vodopija.
Jasno mi je da si 100% u pravu. Probaj uzeti u obzir da sam godinu dana, prije zamjene koljena, živio na jednoj nozi.
Tu v goricama, doma pri nama, pri dedi na gruntu, te na gruntu pokojne punice. Svi su sretni i zadovoljni, sav su posao kao pripisali meni i ne pokazuju nikakve namjere miješati se u to. (Za punu istinu, jedan jedini put je umjesto mene, prošle godine, kod dede pokosio moj šogor i komentirao: danas sam morao kositi u jednom danu više nego kod sebe kroz cijelu godinu. ) Nisu oni programirani da rade i ne bi mi se šteli mešati v posel.
Nema veze, nekak bu, a bu kak bu, veliju kak bu Bog dal. Nikaj idem dalje prčkati v trsje, bila je ovo samo kratka pauza. Pozvali smo susjeda na mali odmor i pijaču, sad dalje saki osel na svoj posel.
@zoran89 hvala za konkretan i jasan komentar, svjestan sam ja svih nedostataka, moram se ubrzano privikavati na njih.
Bude dobro jednoga dana ako bude. :ppozdrav: ;)

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,522
@plus

Nije to loše orezano, ima formu. Ali ovo je par savjeta za one koji žele 5+....

Inače ii vlastitog iskustva sam shvatio važnost ljetne rezidbe. Pogotovo na stablima mlađim od 5 godina. I smatram da se na takvima mora provoditi ljetna rezidba jer drugačije je skoro pa nemoguće imati "savršen" uzgojni oblik..

Axial

Dobro znana faca
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
608
Koliko metara ste izbušili na kraju? Da li je pitka, ima li ta voda nekih čudnih okusa?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,011
Buseno do 40m, cijevi do 36m, pumpa na 34m..voda bi trebala biti zdrastveno ispravna...sad.kad se malo procisti sve onda ide na analizu...mislim da nebi trebalo biti problema, morala bi biti pitka...

Najnoviji postovi

Na vrh