• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,695
Dok sem bil mladi mi se nije delalo, smetale su mi ruke i zato ve moram delati. Bil sem jebiveter. Denes se za takve više ne govori da su jebivetri već da su influenceri. Kao to je lepše za čuti makar se svodi na isto.
A kaj je onima koji su j...vetri a nemaju gripu?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,085
Na žalost to tako više ne ide. Nema ignoriranja. Ako ne pratiš sustav te pregazi i ispadaš iz igre. Vidiš da više nema ni nogometa bez elektronike i nadzora. Više nije dosta sucu samo fućka i dva kartona u džepu. Ako ne pratiš propise vrlo vjerojatno gubiš prava na potpore, a i podložan si inspekcijama da te oderu. Jedino da ugasiš OPG i da prodaješ na kućnome pragu. Za sada. Od sutra se i to može promijeniti. Ili plivaj ili toneš.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,583
Ljudi moji strojno čitljiva, elektronska evidencija primjene szb je OBAVEZNA od 2026, a od 2027 će se voditi u Agronetu direktno.

Možeš ti to ignorirati koliko hoćeš ali to je obaveza koju ako nećeš ispoštovati onda zatvori Opg.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,085
Pavlek može drmnuti 30-tak milijuna i to nitko ne primijeti i svi se delaju ludi. Ako na OPG-u nekaj ne napraviš ili napraviš krivo odmah te hebu. Tu idu kontrole na kontrolu kao da smo najveći lopovi izašli iz zatvora na kušnju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,695
Upravo zato i velim...ne treba svkom skinuti gaće tko se sjeti.
Tražiti odgode, krivo ispunjavati...bojkot i slično...ukratko pružanje otpora...
Sustav je zamišljen da sam sebe okriviš a da nitko drugi nije odgovoran...prema tome...

Isto kak i plaćanje gotovinom...ne mora se znati gde novce trošiš...

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
5,583
Je je. Kad dođe kući kazna za nesukladnost pa se žali da to nije greška nego znak otpora 😂🤣

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,085
To je priča u jednome smjeru. Kome se žaliti? Kome pisati kada sustav ne odgovara. Dobiješ eventualno elektronsku poruku da je tvoj upit/žalba zaprimljena. Odgovora u pravilu nema. Barem ne u mome slučaju. Na telefon ne možeš nikog dobiti, a kada ti se netko javi onda je obično odgovor da se još malo strpiš.
Da bi se nešto promijenilo potrebno je udružiti se, ali vidjeli ste na primjeru HPK kakve su šanse za to. Pravila dolaze uglavnom iz EU što znači da bi se tamo moralo intervenirati. Mi smo beznačajni, ali i ono malo što bi mogli promijeniti ne želimo. Lakše nam je kmečati iz sigurnosti svoga doma. Samo ne podmetnuti svoja leđa. Neka to umjesto nas odradi netko drugi. E, pa to neće ići.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,695
Delajte po savjesti.
...samo sam štel skrenuti pozornost na grob koji si svi skup kopamo... meni je svejedno, ali vama mlađima sigurno nije

Najnoviji postovi

Na vrh