• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,276
Ima tu i onoga:

"Imam 10.000€ za kupiti auto, mogu uzeti Škodu za 9.500€ plus pregovor možda 9.300€ u top stanju, ali gledam BENWEJA za 13.000€ - oglas napucan, auto top na slikama. Inače takvi modeli idu za 15.000€, a djeluju u gorem stanju, ali ovaj se ističe.
Zovem vlasnika, on mi priča bajke, nikad brže od 80km/h vožen, mažen i pažen, baš pred 2 dana regan, uredno opran izvana i unutra, ispoliran bla bla.
Nakon kraćeg pregovora spušta mi cijenu jer vidi da sam ozbiljan kupac, kaže za tebe anđele, može pravi popust, ako ćeš danas doći po njega, može za 12.
Sav sretan, mislim si kako sam dobro prošao, ejjj 1.000€ jeftinije za BENWEJA, to 'čke danas vole, auuuu zavijam na mjesec u sebi kako ću sada i ja biti viđen i dasa.
Posuđujem još 2k€ od mame i tate. Odlazim i uzimam BENWEJA, sretan, treba odmah natankati jer je na rezervi, dolazim na benzu, nemam za natočiti, vadim Modrića i Dalića iz džepa (Visa Gold) plaćam si pun rezervoar premium goriva na INI na dug. Sjedam u svoja kola, ponosan. Stišćem gas ide to, sve dobro. Parkiram pred kuću, svi su tu da vide moj novi auto, djeca plaču, žena vrišti, roditelji gledaju, komšija se smiješi, a u sebi gori i jebe mi mater, nek crkne od ljubomore.
Sviće zora, dolazi jutro. Ja nisam ni spavao, samo sam razmišljao o mom novom autu, išao ga gledati s prozora par puta u noći da se uvjerim da ne sanjam.
Spreman krenuti na posao gdje sam proveo 7 godina šparajući za ovu makinu u koju ću sada sjesti i ponosno se provozazi da me svi vide na putu do posla.
Okrećem ključ, auto malo duže vergla, ali pali. Ali sada se čuje nekakav zvuk londrnjanja, uff šta je to?! Dok sam to pomislio, prestalo je. Ma nije to ništa.
Na putu do posla, na svakoj rupi sada čujem neke čudne zvukove, auto vuče u desnu stranu kada držim volan ravno, što je to? U zavoju mi se čini kao da me zadnji kraj hoće preteći, pa što je sada to majku mu?
Malo se brinem, ali na prvom semaforu zaboravim na to sve, jer me pješaci pogledavaju. Na poslu se hvalim svima, pričam šta mi je gazda rekao, svima idem na rac jer sam zaboravio o bilo čemu drugome pričati, samo drobim o mom BENWEJU.
Nakon smjene, sjedam u mašinu, kad vidi kurca, ne pali. Jaoo, šta sad, ništa sve kolege oko auta, svi nešto znaju, zaključak, akumulator riknio. Ajde Đuro vadi kablove upali me da idem uzeti drugi. Opet vadiš Modrića i Dalića, plaćaš novi start/stop amburator masno, u sebi plačeš, ali podnosiš stojički, voziš sad to kod majstora da ti zamijeni, on ti govori da ne valja još nešto, malo ti je mučno, ali ok, nijedan auto nije savršen.
Do kuće primjećuješ još neke stvari, retrovizor drhti na većim brzinama, ledice u kabini trepere, vidiš da se kvaka na suvozačevoj strani lijepi, kao i pretinac. Sad vidiš i da je propaljen sic.
Nakon tjedan dana kroz priču s drugima, posjete majstorima itd treba:
Lanac, gume, seleni, krajnik, stabilizator, optika, opruge rezane itd..."

THE END

Zaključak, ne kupuj ono za šta nemaš pare. Ako imaš 10, gledaj za 8, uvijek treba biti lufta za neočekivano, a kad vidiš neki oglas da je predobro da bi bilo istinito, 99% da je tako...

Ali takvi smo mi ljudi, uvijek hoćemo više i bolje za manje, a to baš ne ide.

Hvala na pažnji, ako si ostao do sada, znači da ti se sviđa moj kontent, za još ovakvog sadržaja, lajkaj, komaj, šeraj i subskrajbaj se, a ja ti sada dajem ovaj batak 🍗.

EDIT: Ispravak pravopisnih grešaka, jbg ni vi ne možete dobiti dobru bajku od mene, a da je savršena.
Sve pohvale, već dugo nije bilo tako realnog pogleda na ovu našu sadašnjost

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,356
Prostora za ostave nikad dosta. Nešto me kopka da nabavim ovce, pa hoću da napravim neki objekat za smještaj. Bili neke stare građe da ju iskoristim za štalu. 20260421_183452.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh