• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šta smo radili danas 2

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
6,058
Prije više od 120 godina u Pazinu su znali da se poljoprivreda ne može razvijati bez znanja.

Davne 1905. godine osnovana je Poljoprivredna škola u Pazinu. Bilo je teško razdoblje za istarsku poljoprivredu - bolesti su ugrožavale vinograde , prinosi su bili niski, a brojna gospodarstva teško su opstajala. Odgovor na te izazove pronađen je u - obrazovanju poljoprivrednika.
Škola je bila izrazito praktična. Danju se je radilo na gospodarstvu a navečer učilo. Cilj nije bio samo steći znanje , nego njime unaprijediti vlastito gospodarstvo i istarsku poljoprivredu.

Više od stoljeća poslije poljoprivreda je drugačija , ali pitanje je zapravo vrlo slično.
Kako od svojega rada i zemlje stvoriti održivo gospodarstvo.
819387523_1512333067600434_6682224805721499439_n.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
33,348
A mene majmuna, tek sad vidim da je ovo bila postoječa tavica koja je samo dobila rupe i nadogradnju.

Ja sam mislil da su dvije spojene međusobno a ona dva hefta da su panti od poklopca.

Najnoviji postovi

Na vrh