Ja sam danas po sitnoj, dosadnoj rosulji, kišici obrezao zadnju od neobrezanih voćki na dvorištu. Čeka me to još i kod oca, a onda slijedi rezidba goric/vinograda.
Sada sam, danas, službeno, pretposljednji put kuhar, jer sutra supruga radi zadnji dan, pa iskoristi godišnji odmor i zaslužena penzija. 🥂🤗👌👍🍷🥂
Da ipak malo bude, ono mrvicu drugačiji ručak od svakodnevnice, za danas pripremam pečenu puretinu, krilca, (OK nije ovo tema, ali to sad radim 🙃). Budu i dinstane domače mahune, z vrhnjem.
Ali ni to nije sve, upravo mi se javila naša najstarija unuka. Primila je rješenje Hrvatskog olimpijskog odbora da je uvrštena u kategoriju "Vrhunski sportaš, iz atletike" . Marljivo i dugo je trenirala, natjecala se puno puta i sa starijima, definitivno je ovo potvrda svega toga dobroga i njezinih uspjeha. Držim da kao djed imam pravo biti ponosan i uživati, to je naša cura, to je dijete koje je pred hrpom publike, na velikoj pozornici nama (i drugom dedi 🙂) javno otpjevalo i odsviralo na mandolini "Nono moj dobri nono", a danas sam "moj neobični deda".
Eto ja danas dalje "samo uživam" u lijepom trenutku svojega vremena 🥂🍷