• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Stare slike poljoprivrede

vikendpoljo

Dobro znana faca
Tu od
2 Tra 2023
Poruka
184
Išao si do svetog Martina?
Evo i kod mene jedan ne tako stari dreš. Mislim da je proizvodnja 1987, made in Poland.
Čovjek ga je izvukao van jer mu smeta i rado bi ga se riješio, barem mi je tako rekao.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,339
Evo i kod mene jedan ne tako stari dreš. Mislim da je proizvodnja 1987, made in Poland.
Čovjek ga je izvukao van jer mu smeta i rado bi ga se riješio, barem mi je tako rekao.
U mom kraju su takav dreš pogonili sa aranom. Konjima su vukli do njive ili stogova. 20220907_121926.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,324
IMG_20231221_174509.jpg
To su nam nekad bili susjedi lijevo "stric Franc", a desno Bedenek, Benko deda od prijateljice. Imao je poštapalicu "grob ti dav i stvoril" 🙃

IMG_20231221_174640.jpg
Ovo je slika nekadašnjeg dučana, ja ga ne pamtim, pamtim da je u toj prostoriji bila selska čitaona s črno bijelim televizorom, tu smo jednom tjedno mi djeca gledali "Mendo i Slavica", bil je radio, igrao se šah, čitale nekakve knjige, bilo je par desetaka stolci radi TV-a. Lijevo je kak ja pamtim bil učiteljski stan, a iza toga moja osnovna škola, za 4 razreda. Ništa od toga danas više nema, sve je srušeno i tu je veliki novi društveni dom.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
12,007
@plus!
Upravo ono na prvoj slici - postavljanje kombajna u vagu - sam često radio kao klinac. I napinjanje remena prema traktoru
Zbog sjećanja na taj remen u srednjoj sam iz Strojarstva imao 2 jer sam se pobunio na tvrdnje nekog profa i sa remenom iz hlača dokazao da nije u pravu!

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
6,165
Pitanje je da li se radi o slatkom ili kiselom vrhnju? O tome ovisi i podešavanje smjera. :ppozdrav:

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
12,007
Slučaj kad se remen zafrkne u osmicu (promjena smjera vrtnje gonjene remenice)?
A taj umišljeni prof tvrdio da se jednako troši i jedna i druga površina plosnatog remena, kad se napravi "osmica" i promijeni smjer.
Izvadio remen iz hlača pokazao pred cijelim razredom
... i nema više od dovoljno.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,962
Zmaj Univerzal? Ili 780? 🤔
3 kombajna imala zahvat ko jedan običan današnji 😀

Najnoviji postovi