• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Stare slike poljoprivrede

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,144
Nekad su ljudi ozbiljno radili sa zapregama i imali i ozbiljne konje. Davno sam upoznao čovjeka koji je pričao da je vozio iz Vikovaca za Tuzlu crijep, 1000kom, a nazad 3t soli. Tako kaže radio 15g. Na skeli u Županji nekad jedva i 3 para izvuku teret na nasip.
Put je trajao nekoliko dana.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,529
Nekad su određivali gdje može biti bunar (zdenac). U selima neki su bili uz cestu, sa "kopanjem" (koritom) da bi se konji napajali.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,170
Možda ti imaš, a ni neznaš da ga imaš :hahah:
Ak ga i imam, ne znam da ga imam...;) :ROFLMAO:

Po zemlji i to svakakvoj,ponekad i tri konja su vukli, a u biti dva para konja dok jedan par odmara ovi rade.
Po našoj ilovači je išla samo jedna brazda, čak i z volima.

Mislim da je i naš (takav jednobrazdni plug z ornicama) marke Eberhardt.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
1,102
Jučer mi nećakinja imala koncert na klaviru u starom marofskom vrtiću koji je trenutno glazbena škola, pa sam nakon inspirativne izvedbe malo škicnul slike na zidovima.
I našel sebe na donjoj slici :ROFLMAO:
1000027425.jpg 1000027424.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,522
Mene muči to kad bum ja dedek, ne bu više baba oko mene
To si ti misliš 🙃.
Pred puno let oko mene je bilo puno "starih ljudi", denes baš ne vidim "stare ljude", ima puno mladih. Kak sad to? Jako su mi se promenile očale, ili sam ipak sad i ja samo stari deda, pa niti sebe ne vidim. 😉🫣🤣🥂

• Like
Reactions: ZJ

JoGre

Dobro znana faca
Tu od
21 Lip 2019
Poruka
111
Pred puno let oko mene je bilo puno "starih ljudi", denes baš ne vidim "stare ljude", ima puno mladih. Kak sad to? Jako su mi se promenile očale, ili sam ipak sad i ja samo stari deda, pa niti sebe ne vidim. 😉🫣🤣🥂
To je takvo novo vreme došlo.
Nekada su pedesetogodišnjaci bili stari ljudi, a danas svaki klinac/klinka ima pet banki :D

Najnoviji postovi

Na vrh