Uglavnom sve ti je isto sem navoja na vijcima.Semering se mjenja tako sto skines tocak.Iza dobosa se nalazi 12 vijaka .Kad njih odvrnes vadis komplet polusovinu.Semering se nalazi u kucistu polusovine.
Poluga kočnice bu sama ispala ali iz trube, to nek te ne zamara, samo pripazi da ti ne opadne na nogu. Doboš također nije problem skinuti, automatski ti je to sve skupa lakše za podiči i spustiti.shvatio sam sve znači isti je semring kao i za IMT 539,odvijam sve matice sa točka onih 12 komada izvlačim poluosovinu ali samo me interesuje kao otpojiti onu polugu od kočnice sto ulazi u doboš, doboš nemoram skidati jeli tako,jeli problem izvaditi taj semering iz kućišta koji se alt tu koristi i kako ponovo novi postaviti.MOLIM ODGOVOR
Poluga kočnice bu sama ispala ali iz trube, to nek te ne zamara, samo pripazi da ti ne opadne na nogu. Doboš također nije problem skinuti, automatski ti je to sve skupa lakše za podiči i spustiti.
Za izvaditi semering može poslužiti obični malo jači šerafciger ili pajser, a za ugraditi bi trebal imati okrugli komad odgovarajučeg promjera, ali ide i sa običnim izbijačem samo treba malo pripaziti da ide ravno kad ga nabijaš unutra, pazi da ga ne probušiš.
Nezaboravi dobro očistiti kučište i lagano ga namazati sa silikonom kad postavljaš novi semering i pazi da ga naopačke ne okreneš.
Transhidraol ulje.Ok sve sam dobro to prokužio sutra počinjem sa poslom prvo da ispustim hidrol ulje skidam pogonski točak,doboš,odvijam 12 matica,vadim smering ,čistim kućište postavljam drugi mažem silikonom onim crvenim a potom sve to nazad vraćam redosledom jeli to to Mehaničaru jesam li šta propustio ako jesam inače sikadam redosled sa foruma na papir pa u garažu kao posjetnik.
Transhidraol ulje.
Samo hrabro sve bu dobro, ako zapneš komp kraj traktora i piši
Pošto nemogu na forumu nikako da pronađem podatke za štelovanje ventila motora perkins radi se o traktoru Maseyu ferguson 35 molim forumaše ako poseduju te podatke da objave,pošto namjeravam da mi mehaničar šteluje ventile a nije se susretao puno sa traktorima te nezna koji zazori trebaju da budu.Pošto znate i sami sada ovi novi mehaničari samo sa laptopom popravljaju auta.MOLIM FORUMAŠE ZA POMOĆ HI T N O J Erayer:
pa po ovom traktoru i jesu napravljeni IMT-ovi 533 i 539 - mislim na dizajn i mehaniku. Jedino je motor drugačiji, ima 4 cilindra i nije isti kao na IMT-u. O tome vjerojatno Bobo zna više......
E da, ima spojen + pol akumulatora na šasiju - to je izluđivalo autoelektričare....
Posedujem i ja MF 35 sa tri klipa sa lijeve strane auspuh ,samo bi te ja prijatelju pitao dali je zadnji dio traktora diferencijala i mjenjač isti kao na IMT 539 i 533 mislim dali su isti dijelovi,pošto mi curi hidraulično ulje na desni pogonski točak ulazi u kočioni sistem te nemogu da kočim.Jedan moj prijatelj traktorista mi je rekao da je otišao semering na osovini,pa me zanima dali je to problem zamijeniti i kako se to mijenja te dali mu odgovara semerin od IMT-a.UNAPRIJED ZAHVALANrayer: