• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Štelanje karburatora na flakserici ili motornoj pili

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Malu pomoć ako tko zna...

Imam flaksericu Stihl FS 86. Stara je jedno 18 godina.
Radila je proljetos ok i onda nam je pala i potrgala se ona zaštitna mrežica oko fergazera i ne zapaliti ju ni pod razno...
Kak se čeka dugo sad na servis išao probati popraviti.
Uglavnom nešto po potrebi nešto od nespretnosti promijenjeni su:
-karike na klipu
-dihtunzi na glavi cilindra i na spojevima fergazera-prirubnice-cilindra
-membrane i dihtunzi na fergazeru
-fergazer rastavljen, očišćen i sklopljen
-novi filter za gorivo i ono tanko crijevo za gorivo
Sve očišćeno, provjereno.
I jučer nam je još nekako teško palila, ali radila na 6-7sec ali danas kad sam još promijenio prirubnicu (jer je bila poprilično napukla) ni za vraga neće zapalit.
Iskre ime (nova svijećica). Kad maknem svijećicu i povlačim za paljenje iz cilindra izlazi maglica, odnosno svjećica je mokra kad se izvadi.
Probal sam sve kombinacije na fergazeru. Prema uputama za Stihl je osnovna postava i za L i za H jedan krug od nule. Prema uputama za taj tip fergazera (Walbro 112) je dva kruga.
Ali ništa, i ništa, i ništa... :scratch:scratch:scratch

Ako tko ima ideju. Servis je prenatrpan i čeka se tri tjedna..

Vidim puno toga se već radilo, no sumnjam da je prilikom pada došlo negdje do nekog puknuća i svinuća....preporučam da nađeš neki servis da je mogu "napumpati" i vidjeti dal gubi tlak....to doma ne budeš mogel napraviti. Ali možeš probati ubrizgati malo goriva direkt u fergazer, još bolje, da ne presaugaš, ako imaš neki zapaljivi aerosol(brake ili carburetor cleaner) da mu malo špricneš pa da vidiš jel daje znakove života.

P

Petko

Guest
...

Vidim puno toga se već radilo, no sumnjam da je prilikom pada došlo negdje do nekog puknuća i svinuća....preporučam da nađeš neki servis da je mogu "napumpati" i vidjeti dal gubi tlak....to doma ne budeš mogel napraviti. Ali možeš probati ubrizgati malo goriva direkt u fergazer, još bolje, da ne presaugaš, ako imaš neki zapaljivi aerosol(brake ili carburetor cleaner) da mu malo špricneš pa da vidiš jel daje znakove života.

Dok verglam da malo nasprejam? Jel može kaj drugo poslužiti umjesto ovih dvaju cleanera kaj si spomenul?

Ma nepoznanica mi je kaj je jučer palil ali je krepaval i 100% sam bil siguran da vuče zrak na prirubnicu...

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Je, dok verglaš...velim, može i benzin, malo je nespretnije ali....
Čuj, sa puknutom prirubnicom teško da može raditi kak spada....pitanje je sad dali je samo prirubnica pukla

P

Petko

Guest
Upalila je!!!

Skužil sam di sam zeznul. Na donju membranu na fergazeru sam stavil pretanki dihtung. Kad su dali membranu (crno), dihtung (ono kao papirnato) i neku foliju plastičnu (bijelu) pa sam prvotno nju stavil umjesto dihtunga. Rezultat je bil da je gorivo zalijevalo cilindar i nije bilo vatre. Mokra drva... :)

E sad sam dobil da flaksa dela bez gasa i čoka ali na dosta visokim okretajima. Onak pojačano. Ali dela bez gašenja. Negdje oko 1,5 odvrnutog L šrafića. Ali čim dajem gas ide ono "baaa, baaa". Koji savjet??

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Znači kljun membrane je bil prenisko i držal stalno otvorenu klackalicu igle....:rolfer:
E, sad ako je gas na leru stabilan, onda sa LA vijkom smanji(odvrni) broj okretaja. a ak se guši pri davanju gasa onda malo smanji (zategni) omjer smjese sa H vijkom

P

Petko

Guest
Znači kljun membrane je bil prenisko i držal stalno otvorenu klackalicu igle....:rolfer:
E, sad ako je gas na leru stabilan, onda sa LA vijkom smanji(odvrni) broj okretaja. a ak se guši pri davanju gasa onda malo smanji (zategni) omjer smjese sa H vijkom

Rihtal, rihtal. Narihtal. Radila fino pri punom gasu nekoliko minuta, probam flaksat, ide super i onda se opet pocne gusiti.
Probam drugi dan. Ista stvar...
Odnesem u ovlasteni stihl servis. Frajer postela majstorski. Okrene ocima i da mi flaksu u ruke i veli: evo majstore radi.
Dodjem doma, upalim, pocnem raditi. Ide najs i onda pocne gubiti snagu. Malo izravnam flaksu, nagn ostro naprijed. Opet pocne normalno. Za 30 sec. Opet baaa, baaa, baaa....

Please ako tko ima kakvu ideju...

meki

Aktivni član
Tu od
31 Sij 2017
Poruka
154
Onda nije do karburatora nego do neceg treceg

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh