jeffy
Aktivni član
- Tu od
- 7 Ruj 2010
- Poruka
- 1,433
Malu pomoć ako tko zna...
Imam flaksericu Stihl FS 86. Stara je jedno 18 godina.
Radila je proljetos ok i onda nam je pala i potrgala se ona zaštitna mrežica oko fergazera i ne zapaliti ju ni pod razno...
Kak se čeka dugo sad na servis išao probati popraviti.
Uglavnom nešto po potrebi nešto od nespretnosti promijenjeni su:
-karike na klipu
-dihtunzi na glavi cilindra i na spojevima fergazera-prirubnice-cilindra
-membrane i dihtunzi na fergazeru
-fergazer rastavljen, očišćen i sklopljen
-novi filter za gorivo i ono tanko crijevo za gorivo
Sve očišćeno, provjereno.
I jučer nam je još nekako teško palila, ali radila na 6-7sec ali danas kad sam još promijenio prirubnicu (jer je bila poprilično napukla) ni za vraga neće zapalit.
Iskre ime (nova svijećica). Kad maknem svijećicu i povlačim za paljenje iz cilindra izlazi maglica, odnosno svjećica je mokra kad se izvadi.
Probal sam sve kombinacije na fergazeru. Prema uputama za Stihl je osnovna postava i za L i za H jedan krug od nule. Prema uputama za taj tip fergazera (Walbro 112) je dva kruga.
Ali ništa, i ništa, i ništa... :scratch:scratch:scratch
Ako tko ima ideju. Servis je prenatrpan i čeka se tri tjedna..
Vidim puno toga se već radilo, no sumnjam da je prilikom pada došlo negdje do nekog puknuća i svinuća....preporučam da nađeš neki servis da je mogu "napumpati" i vidjeti dal gubi tlak....to doma ne budeš mogel napraviti. Ali možeš probati ubrizgati malo goriva direkt u fergazer, još bolje, da ne presaugaš, ako imaš neki zapaljivi aerosol(brake ili carburetor cleaner) da mu malo špricneš pa da vidiš jel daje znakove života.