Ajd objasni malo molim,kako sudski vještak-nezavisni vještak(jel to jedan te isti) i koliko su ti oni uzeli?Htio bih navesti svoj primjer,možda nekome pomogne.Ja sam imao rijedak slučaj da su mi srne u 5. mj. jednostavno popasle cvijet sa jagoda.Bilo je to stvarno čudno ali desilo se.Sve sam prvo prijavio lovačkom društvu koje ima taj dio u zakupu,na što su me oni uputili da se javim osiguravajučem društvu kojem oni plačaju premiju .Prvo je došao procjenitelj osiguranja,napravio očevid,slikao štetu i rekao da če se javiti.Nakon toga sam ja zvao sudskog vještaka za poljoprivradu(ili slično)i on je napravio procijenu.Nakon nekog vremena su mi iz osiguranja ponudili 3000 kn.Pošto mi se to činilo daleko premalo angažirao sam odvjetnika.Na osnovu procijene nezavisnog vještaka zatražili smo iznos od 35 000kn.Poslije takvog dopisa javili su mi se i ponudili oko 5000kn.Odgovorio sam da ja s tim više ne želim imati veze nego da se obrate odvjetniku jer sam s njim dogovorio postotak od isplačene štete(radilo se o 15%).Poslije više prjepiski između osiguranja i odvjetnika postigli smo izvan sudsku nagodbu na iznos od 20 000kn.Naravno 15% je išlo odvjetniku,ali neka.