• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Stolarska kombinirka

magla

Član
Tu od
11 Ožu 2008
Poruka
325
da to je najlošija varijanta abrihtera, trebalo bi razrezat stol zadnji fiksirat, postavit ga uravnini sa vrhom noža u položaju da je nož okreneš na najvišu točku, prednji da možeš spusti max 5mm, da lakše stelaš ispod noževa ugradi po dva federa iz olovke

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,155
da to je najlošija varijanta abrihtera, trebalo bi razrezat stol zadnji fiksirat, postavit ga uravnini sa vrhom noža u položaju da je nož okreneš na najvišu točku, prednji da možeš spusti max 5mm, da lakše stelaš ispod noževa ugradi po dva federa iz olovke

...... ili zareži noževe sa strane pa nekom kukicom od jače žice (od bicikla , točka) možeš da ih povlačiš dole-gore

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Sad sam tek vidio tvoj odgovor.Daj mi reci kako si zadovoljan sa MIO kombinirkom?Jel se da ikaj napraviti s tim,jer čitam na stolarskim forumima da ljudi bježe od toga.Meni se nudi MIO 89 za 1500 kn pa da znam barem nekaj.Kolka joj je masa,dal stane u Golfa 3 ako preklopim siceve.

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
mogu ti ja odgovoriti kaj te zanima,jer ja imam hobi 89 u posjedu.cjena joj je jako dobra,za 1500 kn nemožeš ništa takvog kupit.mašinica nije tak loša ako je u dobrom stanju,na njoj možeš napravit sve manje zahtjevne stolarske radove, ipak je ona namjenjena za hobiste.mislim da ti bude stala u golf polegnuta na bok.ja sam svoju vozio u stojadinu,bilo je naknap,al je išlo...ako te još što određeno zanima,pitaj...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Cital sam da se tesko stela,klima i to.treba mi najvise bas za hobi poslove,npr.obrada dasaka za balkon,vrtne klupice,izradu vrata za supe i to.Znaci,ako debljaca ne prelazi odstupanje od 1mm na metar to je ok.Ima malo radova na njoj,stajala je,al mislim da uz malo masti,boje ii truda moze biti ok.

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
da istina je da se dosta teško štela,al kad ju upoznaš ide to nažmirečke.za radove koje si navel je više nego dovoljna.kod debljače treba malo pripazit,nesmiješ skidat odjednom više od 1do 1.5 milimetra ako hočeš da ti bude precizno,znači bolje je na više puta propuštat kroz debljaču

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Kupljen stroj,Mio 89,cijena 1400 kn.Motor jednofazni 1,5 kW.Zahtijeva par sati truda da se dovede u red,posto je stajala vani.Sredivat cu je kad budem imal vremena,samo nekak mislim da bi ono limeno postolje valjalo zamijeniti barem drvenim,jer gornji dio je puno masivniji prema postolju.

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413

ovo je moja.postolje možda izgleda slabo,ja nisam imao sa njime problema,drži već godinama

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Ja sam imal dojam da je to puno veca stvar.Cini mi se da bi za moje potrebe to bilo dobro samo mi se slab motor cini.Imam neke poslove pa kad to zavrsim onda ju rastavljam u dijelove i servis.Ona remenica široka koja pogoni valjke dikera ima lufta,tj.plese po osovini,ali valjci se okrecu.Kak to tocno treba biti?

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
nesmije plesati,to se je potrošila piksica koja vozi po osovinici.odnesi cjeli doboš sa osovinicom kod tokara da ti pripaše drugu,inače ti bude osovinica napravila veliku rupu na onom aluminijskom poklopcu doboša(remenici)

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Evo,danas sam skinul to.Unutra su dva zupčanika,satelita.Piksa je gotova,treba druga.Samo,nameće mi se pitanje dal nebi bilo bolje da se tu metne lager?Nekak mi je logičnije na tom broju obrtaja da je lager,a ne piksa.Iz kojeg i mjesta točno?

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
bilo bi bolje da je lager,al nema baš nešto mjesta za njega,tak su to ondašnji inžinjeri osmislili.
iz Koprivnice sam,ako sam razumijo pitanje

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Dobro si skužil.Da ne duljim,ja sam maltene preselil v Koprivnicu pa je i stroj tu.Ak bum trebal pomoć onda morem računati?

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
oho,ma nema frke,ja sam ti u Trakošćanskoj ulici,...e da sad sam se sjetil...moglo bi se dogodit kad budeš sastavljal nazad da ti doboš vrti valjke u suprotnom smjeru...a o tome budemo ako bude trebalo...a u koji dio se seliš?

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Gle,ja bum nju rastavil v dijelove,zamenil lager de treba i ne treba i ima da dela kak treba.Ak bu kaj v kvaru se vidimo.Ja sam v Čakovečkoj.

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
dogovoreno,boga mi blizu smo,svaki dan ti prolazim pokraj ulice :(giggle):

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Jozef,evo i mene.Moral bus koji dan dojti do mene,jer nemam zivce vise za ovo.Kak god da stelam,nikaj.Prva ploca abrihtera bezi,a par put pohoblam onda se i druga raštela.Neznam kak dalje.

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
hehe hoće to tak...malo živce istrenirat...ključ 13 otpuštat one ekscentre ispod tabli,te ih zakretat po potrebi gore ili dole...ako neide,reci kad ti odgovara da dojdem :(call):

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Ma probal sam sve,neznam vise,mores dojti posle 16 svaki dan.0958220243.Tu me nazoves pa da vidimo.

Najnoviji postovi

Na vrh